New Profesional Consult 930 x 122

colegiul național ion c. brătianu

Pitești. Viitorii medici ai țării pleacă de la Brătianu!

Sâmbătă – 1 aprilie, Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești a organizat cea de a III – a ediție a concursului „Profesor SILVIU NENCIULESCU”, care reprezintă o simulare a examenului de admitere la Facultatea de Medicină.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat azi la „Brătianu” este de ținut minte!

Concursul a fost adresat elevilor de clasa a XII -a din tot județul Argeș, care au intenția de a deveni medici și care au avut posibilitatea de a se înscrie online pentru a participa la această simulare.

Citiți și: Pitești. Imagini de colecție: Ce are Colegiul „Brătianu”, nu există în România!

Inițial s-au înscris 102 elevi, dintre care au fost prezenți 87.

Au participat în special elevi de la școala gazdă, alături de elevi de la: Colegiul Național „Zinca Golescu”, Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” și Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”.

Concursul s-a finalizat cu o festivitate de premiere, la care au fost aplaudați și medaliați elevii cu cele mai bune punctaje.

Au fost acordate: 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III și 22 mențiuni

Cel mai bun punctaj din concurs a fost obținut de un elev din Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, care a primit ca premiu special, un manual de medicină – HARRISON.

Proba de concurs a constat într-un test cu 100 de grile, dintre care 60 au fost de anatomie și 40 de chimie organică/fizică, prin care candidații au beneficiat de o primă evaluare a cunoștințelor necesare pentru reușita admiterii la medicină.

Premiile au confirmat valoarea elevilor argeșeni

„Premiile obținute anul trecut la acest concurs, au confirmat valoarea elevilor argeșeni, care apoi la admitere, s-au regăsit pe locurile fruntașe, cu punctaje foarte mari. Avem convingerea că și rezultatele de anul acesta vor anticipa reușite deosebite ale absolvenților din județul nostru, la examenul de admitere la Facultatea de Medicină.

Felicităm elevii care au avut curajul să participe la această primă confruntare, prin care au dobândit o experiență utilă și au primit confirmarea gradului de asimilare a materiei de care au nevoie pentru admiterea care se apropie.

Îi asigurăm pe părinții acestora că testarea realizată la acest concurs este o replică a simulării examenului de admitere, demnă de luat în seamă, ca reper pentru nivelul de pregătire al copiilor.

Respect și admirație pentru profesorii de la catedrele de biologie, chimie și fizică din școala gazdă, care au realizat grilele testului de evaluare și care au format echipa de organizare a concursului.

Mulțumim sponsorilor care au făcut posibilă această competiție!

Un gând frumos, trimis în fiecare an, în memoria celui care a fost profesorul de chimie Silviu NENCIULESCU.
SUCCES viitorilor candidați la examenul de admitere la medicină!”, este mesajul transmis de directorul Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Florica Dumitru.

 

Și anul trecut, 84 de elevi s-au înscris la simularea de examen. Subiectul pe larg, aici: Examen la ”Brătianu”. Peste 80 de elevi din Argeș se pregătesc să devină medici

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90