New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean

ÎNCEPE RĂZBOIUL ÎN PSD ARGEȘ! CINE ÎL VA ÎNLOCUI PE NICOLESCU? 8 VARIANTE POSIBILE!

Odată cu verdictul dat azi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în PSD Argeș începe războiul pentru succesiune. Cine îl va înlocui pe Constantin Nicolescu în funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș? Pe cine va desemna PSD să candideze în alegerile anticipate care vor avea loc la o dată ce va fi stabilită de Guvern? Atenție! Chiar dacă pierde șefia CJ, Nicolescu rămâne președinte al PSD Argeș. Cu alte cuvinte, suntem convinși, va avea un cuvânt greu de spus, dacă nu decisiv, în desemnarea celui care îi va fi succesor în fruntea Consiliului Județean. Cine are cele mai mari șanse? Iată principalele nume vehiculate, precizate de noi într-o ordine aleatorie.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Tudor Pendiuc. După Constantin Nicolescu este cel mai puternic om din partid. Nu a avut și nu are o relație prea amicală cu Nicolescu. Din 1992 încoace câștigă fără probleme postul de primar al Piteștiului. Ar lăsa el Primăria pentru cea mai importantă demnitate politică și administrativă a județului? Mănânci calule ovăz? 59 de ani nu reprezintă o vârstă la care să nu mai ai pofte politice! Are, însă, o opoziție consistentă în partid.

Mircea Drăghici. Nu este un fan al lui Pendiuc. Ba din contră. Din postura de parlamentar, dar, mai ales, din aceea de consilier onorific și prieten al lui Victor Ponta, poate emite pretenții justificate la scaunul pe care Constantin Nicolescu trebuie să-l părăsească.. La 47 de ani, în plină maturitate politică, are o bună notorietate în Argeș, este activ, carismatic și ambițios. Adversarii din PSD i-ar putea, însă, atrage atenția că nu e cazul să devină succesorul lui Nicolescu atât timp cât justiția nu se pronunță în dosarul pe care i l-a instrumentat DNA. Ar renunța, probabil, fără păreri de rău la deputăție ca să candideze și să fie ales președinte de Consiliu Județean.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Cătălin Rădulescu. Deputatul de Pitești este „omul” lui Tudor Pendiuc. De altfel, datorită primarului Pendiuc, a îndârjirii cu care acesta s-a luptat ca PSD Argeș să-l accepte, Rădulescu a ajuns în 2012 candidat USL pentru Parlament. De o bună bucată de vreme încoace prin târg se zvonește că Tudor Pendiuc ar prefera, totuși, să rămână primar și să-l „arunce” pe Cătălin Rădulescu în disputa pentru președinția Consiliului Județean. Rădulescu este în război pe față cu unul dintre ceilalți pretendenți la „succesiune”, Mircea Drăghici.

Florin Tecău. Este, poate, omul cu funcție din PSD Argeș în care Constantin Nicolescu are cea mai mare încredere. Relația dintre cei doi s-a „cimentat” la Consiliul Județean, acolo unde Tecău este vicepreședinte. În perioada în care Nicolescu a fost reținut de procurorii anticorupție și a avut probleme de sănătate i-a rămas fidel acestuia. În timp ce alții din PSD Argeș s-au grăbit atunci să bea șprițuri cu adversarii lui Nicolescu sau se dădeau cu celofanul pe pârtia de schi, Florin Tecău nu a fugit. El a condus Consiliul Județean în acea perioadă. Constantin Nicolescu însuși l-ar putea desemna succesorul lui. Are 56 de ani. Până la organizarea de alegeri anticipate el va fi președinte interimar al Consiliului Județean Argeș.

Ion Georgescu. În ultimii ani primarul Mioveniului a avut o ascensiune fulminantă în PSD Argeș. De pildă, faptul că a reușit să o impună candidat pentru Parlament pe Simona Bucura Oprescu în dauna lui Ion Burnei a demonstrat că puterea sa în partid nu este de neglijat. La 53 de ani Georgescu își poate dori mai mult decât funcția de primar într-un oraș în care nimic nu mișcă fără știrea lui.

Simona Bucura Oprescu. Dacă va alege să nu intre în războiul pentru succesiune, Ion Georgescu ar putea să o sprijine pe Oprescu pentru președinția Consiliului Județean. Chiar dacă vârsta ei, are numai 33 de ani, nu este un avantaj în acest context, probabil că Georgescu nu va refuza ideea de a-i fi iarăși protector celei pe care a făcut-o deputat.

Radu Vasilică. Dintotdeauna Constantin Nicolescu a avut o slăbiciune pentru el. Este, probabil, și motivul pentru care Nicolescu i-a iertat deputatului desele ieșiri, curajoase, în care a criticat lucruri nu tocmai ortodoxe din PSD Argeș. Ca parlamentar, nu de puține ori, a votat altfel decât colegii săi PSD-iști. La 37 de ani are o anumită alură de rebel în partid, dar, totuși, nu suficientă forță. S-a văzut și la alegerile pentru noul președinte al tineretului social-democrat din Argeș, atunci când omul său a pierdut în fața Georgianei Popescu, soția lui Mircea Drăghici.

Ion Mînzînă. Șeful Serviciului Public de Pază și Ordine al Consiliului Județean este un apropiat al lui Nicolescu, un om de încredere al acestuia. A fost parlamentar al județului și președinte al filialelor Argeș ale Partidului România Mare și Partidului Conservator. Constantin Nicolescu nu uită că, pe vremea când era lider PRM, Mînzînă nu a participat la tentativa Alianței DA de a-l înlătura de la șefia Consiliului Județean. Fără sprijinul PRM, pe care PNL-iștii și PD-iștii mizau, demersul ADA nu a avut atunci succes.

 

 

 

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3