elevi

„O plafonare a costurilor nu poate decât să lase localitățile cele mai sărace fără mașini pentru școală”

Comunicat de presă PSD Argeș:

Citiți și: Surpriză de la Primăria Pitești cu privire la impozitul pe autovehicule

Mulți copii nu au cu ce să ajungă la școlile din mediul rural, atrage atenția deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

„Anul școlar a debutat cu stângul, din punct de vedere al transportului elevilor la școli și licee. Guvernul aproape i-a falimentat pe transportatori, iar elevii trebuie să-și plătească din bani proprii deplasarea către și dinspre unitățile de învățământ.

Citiți și: Bursele pentru elevi vor crește

A fost haos și anul trecut, când au ieșit în pierdere și firmele de transport, dar mai ales elevii. Iar anul acesta s-a făcut altă modificare legislativă, chiar mai păguboasă decât cea din 2020.

Ordonanța de Urgență 50/2021, care modifică Legea Educației 1/2011 impune o plafonare a tarifului, adică se revine la situația din anul 2016, când deja a existat un scandal legat de acest aspect. OUG 50/2021 a intrat deja în vigoare, pe 17 iunie 2021, deci produce efecte.

Elevii s-ar putea trezi fără operatori de transport care să mai vrea să participe la licitații dacă nu se elimină plafonarea.

Pentru a nu rămâne fără transport școlar, este nevoie ca statul să acorde subvenții și să calculeze foarte bine costurile firmelor care prestează aceste servicii.

O plafonare a costurilor nu poate decât să lase localitățile cele mai sărace fără mașini pentru școală, dacă nu mai vrea nicio firmă să participe la licitație!”, afirmă deputatul Simona Bucura-Oprescu.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441