New Profesional Consult 930 x 122

elevi

„O plafonare a costurilor nu poate decât să lase localitățile cele mai sărace fără mașini pentru școală”

Comunicat de presă PSD Argeș:

Citiți și: Avertisment pentru toți profesorii

Mulți copii nu au cu ce să ajungă la școlile din mediul rural, atrage atenția deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

„Anul școlar a debutat cu stângul, din punct de vedere al transportului elevilor la școli și licee. Guvernul aproape i-a falimentat pe transportatori, iar elevii trebuie să-și plătească din bani proprii deplasarea către și dinspre unitățile de învățământ.

Citiți și: Ministerul Educației amendat cu 10.000 de lei pentru că a eliminat din bursele pentru elevi

A fost haos și anul trecut, când au ieșit în pierdere și firmele de transport, dar mai ales elevii. Iar anul acesta s-a făcut altă modificare legislativă, chiar mai păguboasă decât cea din 2020.

Ordonanța de Urgență 50/2021, care modifică Legea Educației 1/2011 impune o plafonare a tarifului, adică se revine la situația din anul 2016, când deja a existat un scandal legat de acest aspect. OUG 50/2021 a intrat deja în vigoare, pe 17 iunie 2021, deci produce efecte.

Elevii s-ar putea trezi fără operatori de transport care să mai vrea să participe la licitații dacă nu se elimină plafonarea.

Pentru a nu rămâne fără transport școlar, este nevoie ca statul să acorde subvenții și să calculeze foarte bine costurile firmelor care prestează aceste servicii.

O plafonare a costurilor nu poate decât să lase localitățile cele mai sărace fără mașini pentru școală, dacă nu mai vrea nicio firmă să participe la licitație!”, afirmă deputatul Simona Bucura-Oprescu.

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA