New Profesional Consult 930 x 122

terenuri

Senatul a adoptat tacit proiectul care dă din nou liber la vânzarea terenurilor către străini!

Senatul a adoptat tacit proiectul care dă din nou liber la vânzarea terenurilor către străini!

Citiți și: O importantă bancă, vândută! Ce se întâmplă cu angajații și clienții

Proiectul de lege care dă din nou liber vânzării terenurilor agricole către străini a fost adoptat în mod tacit de către Senatul României, prima cameră parlamentară sesizată, informează deputatul de Argeș al PSD, Simona Bucura-Oprescu.

Citiți și: Schimbări importante privind tranzacțiile imobiliare

Actul normativ inițiat de către aleșii din PNL, USR și UDMR prevede eliminarea condițiilor prin care cumpărătorii de teren trebuie să facă dovada că au rezidență stabilă în România și că desfășoară activități agricole, așa cum prevedea Legea 175/2020 inițiată de către PSD.

Proiectul de lege al actualei puteri a fost aspru criticat de fermieri care au cerut menținerea condițiilor suplimentare pentru străinii care cumpără teren agricol în România.

Inclusiv printr-o scrisoare deschisă, organizațiile de agricultori au semnalat că forma propusă pentru modificarea legislației actuale nu face decât să dea din nou liber speculei cu terenuri, în defavoarea fermierilor români!

Legea 175/2020 care a fost inițiată de PSD a fost dezbătută timp de doi ani cu fermierii români și reprezentanții acestora și a fost elaborată tocmai la solicitarea lor de înăsprire a condițiilor de cumpărare a terenurilor agricole de către cei care nu locuiesc și nu lucrează terenurile agricole în țara noastră.

Legea PSD a fost făcută pentru fermierii români, dar actuala putere o modifică tocmai în defavoarea românilor!”, transmite deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3