930×122 CAPRA 5

psd

Simona Bucura-Oprescu: Ajutor pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal!

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu: Noi fonduri pentru dezvoltare locală!

Simona Bucura-Oprescu: Ajutor pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a inițiat un proiect de act normativ privind acordarea unui ajutor excepțional care să vină în sprijinul fermierilor din sectorul vegetal, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

Citiți și: Vizită oficială la Sala Polivalentă

Schema de sprijin este destinată pentru achiziția de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la plantațiile pomicole și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod.

Beneficiarii schemei sunt: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderile familiale, persoane juridice, grupuri și organizaţii de producători, structuri din domeniul cercetare, respectiv universităţi, institute şi staţiuni de cercetare-dezvoltare.

Cuantumul ajutorului excepțional care se acordă beneficiarilor din sectorul vegetal este de 176,80 euro/ha, acordat pentru minimum 0,1 ha inclusiv, și maximum 200 ha inclusiv, dar nu mai mult de 35000 Euro.

Pentru a accesa ajutorul excepțional, potențialii beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

a) să solicite ajutorul excepțional;

b) să fie înregistrați în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cu cererea unică de plată 2022;

c) să achiziționeze resursele materiale pe bază de documente justificative, în perioada 24 februarie 2022 – 12 august 2022;

d) să mențină suprafața aferentă culturilor pentru care beneficiază de ajutor excepțional, în anul de cerere 2023.

Proiectul poate fi consultat aici: https://www.madr.ro/component/k2/7624-proiect-hg-ajutoare-exceptionale-sector-vegetal”, informează Simona Bucura-Oprescu, într-un comunicat de presă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90