930 pe 122 COSTACHE

psd

Simona Bucura – Oprescu: Salvamontiștii vor putea interveni mai repede în situații de urgență!

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: Remus Mihalcea: Sănătatea, o prioritate a PSD!

Simona Bucura-Oprescu: Salvamontiștii vor putea interveni mai repede în situații de urgență!

A fost promulgată legea care dă dreptul autovehiculelor și Salvaspeo să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

Citiți și: Remus Mihalcea: Ministerul Sănătății are soluții la criza medicamentelor anti-termice și anti-inflamatoare pentru copii!

„Ani la rând, împreună cu alți colegi deputați, la solicitarea salvamontiștilor argeșeni, am încercat să creăm o majoritate parlamentară pentru adoptarea Legii de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, astfel încât autovehiculele aparținând serviciilor publice Salvamont și Salvaspeo să poată fi incluse în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

În acest fel, echipajele vor putea interveni mai repede în caz de urgență, ceea ce va conduce la creșterea numărului de turiști care vor fi salvați în timp util în cazul producerii unor evenimente nedorite pe munte.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu unanimitate de voturi – 249

Prin actul normativ promulgat se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare și urgență medicală, coordonate administrativ de către Consiliile județene și locale, iar operațional de Departamentul pentru Situații de Urgență al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziționa, deține ți utiliza legal autospeciale de intervenție și ambulanțe – dotate din fabricație și omologate cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă – cu legislația care nominalizează instituțiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgență.

Experiența ca vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, când am răspuns direct activitatea Serviciului Public de Salvamont, m-a ajutat să le înțeleg efortul și să respect salvamontiștii.

Ca parlamentar, am susținut în calitate de inițiator proiectul de lege privind câinii salvamontiști care contribuie la salvarea cât mai multor vieți omenești.

Prin amendamentul pe care l-am depus asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2023 – care a fost adoptat – prin care se alocă fonduri în vederea reabilitării Bazei de salvare montană Cota 2000 de pe Transfăgărășan.

Argeșul are cei mai înalți munți din țară, dar și cea mai întinsă zonă montană din România, așa încât are nevoie de un Serviciu de Salvamont puternic și eficient.

Iubesc muntele, iubesc mișcarea și cred că salvamontiștii sunt un frumos model de viață și îngeri care ne poartă de grijă atunci când explorăm frumusețea sălbatică a munților României!”, declară deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Foto interior: argespress.ro

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570×90 MAIA