SMART KIDS 930X122

amenzi

POLIȚIȘTII ARGEȘENI AU ÎMPĂRȚIT ZECI DE AMENZI PE TRANSFĂGĂRĂȘAN

În zilele de 14 și 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș și polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea şi combaterea faptelor contra patrimoniului, a comerţului ilicit, precum și respectarea prevederilor legale pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Citiți și: Amenzi colosale pentru cei care stau la bloc!

În cele două zile, poliţiştii celor două structuri au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.445 de lei, totodată fiind reţinute 8 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate a fost constatată şi o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

 

Citiți și: Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

Activităţi privind creşterea gradului de siguranţă rutieră:

Lucrătorii Biroului Rutier Curtea de Argeş, împreună cu cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeștii de Argeș, au acționat în zona Barajului Vidraru și pe DN 7C Transfăgărășan, pentru fluidizarea și dirijrea traficului rutier și menținerea unui climat optim de ordine publică.
Totodată, polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au acționat și pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, în urma activităților fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.245 de lei, și au reținut 7 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 27 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză de pe sectorul de drum unde au fost înregistrați cu aparatul RADAR, iar pentru 7 dintre conducătorii auto depistați, limita de viteză a fost depășită cu mai mult de 50 km/h față de limita legală, fapt pentru care le-a fost reținut permisul de conducere.

 

Activităţi de combatere a comerţului ilicit

Astfel, în ziua de 14 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș, împreună cu specialiştii D.S.V.S.A. Argeş, au acţionat pe DN 7C, între Km 73 şi km 114, pentru prevenirea actelor de comerţ ilicit, respectarea normelor sanitar-veterinare şi de siguranţa alimentelor, precum şi respectarea normelor legale pentru agenţii economici în vederea combaterii răspândirii infecţiilor cu virusul Covid-19.

„Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.200 de lei, după cum urmează:

-9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei, aplicate conform Legii 12/1990 privind combaterea actelor de comerţ ilicit;

-o sancţiune contravenţională, în valoare de 1.200 de lei, aplicată conform HG 984/2005, privind normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;

-2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment, conform Legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Totodată, în decursul celor două zile, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.940 de lei.
Sancțiunile constatate de polițiști suplimentar față de cele din cadrul acțiunii din 14 august au fost după cum urmează:

-12 sancțiuni, în valoare totală de 6.940 de lei, au fost aplicate conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice;

-2 sancțiuni, în valoare totală de 2.000 de lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, în ziua de 15 august a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Curtea de Argeş, care conducea un autoturism pe DN 7C – Transfăgărăşan, pe raza comunei Arefu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii argeșeni vor fi la datorie pentru descurajarea abaterilor de la normele de circulație pe drumurile publice sau de la cele de convieţuire socială, acționând în permanență pentru creșterea siguranței în deplasările pe drumurile publice, asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi cu măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit și prevenirea sustragerii, transportului și a comercializării ilegale de material lemnos, în contextul măsurilor specifice efortului comun de combatere a răspândirii coronavirusului.
Vă recomandăm să țineți cont de importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor şi totodată, reamintim că scopul activității polițiștilor este respectarea normelor legale specifice perioadei prin care trecem”, precizează un comunicat al IPJ Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA