930X122 MAIA

politisti

Polițiștii încep protestele în stradă, ”pe termen nelimitat”

Sindicatul Poliţiştilor Europeni (EUROPOL), împreună cu sindicatul Poliţiştilor de Penitenciare, anunță că de mâine, 17 august, vor protesta în stradă.

Citiți și: Video – Focuri de armă între polițiști și polițiste

Primul protest va fi în fața Ministerului Muncii. Prin aceste manifestări, polițiștii cer „aplicarea integrală a Legii-cadru privind salarizarea, cât și recunoașterea complexității muncii care implică riscuri deosebite ce nu sunt compensate în mod corespunzător prin legislație.”

Sindicatul Europol transmite:

„Am început protestele pe termen nelimitat. Primul e la Ministerul Muncii

Citiți și: Bătaie între polițiști după o șicanare în trafic. Unul a ajuns la spital

Polițiștii sunt din nou sacrificați în ceea ce privește aplicarea Legii salarizării întrucât Guvernul României, indiferent de componența coaliției, alege și de această dată să ne “onoreze” cu promisiuni deșarte așa cum a făcut-o din luna decembrie a anului 2020 prin emiterea ordonanței austerității în baza căreia am fost desemnați ca fraierii de serviciu pentru care aplicarea celor 2 tranșe restante din Legea 153/2017 trebuie să suporte amânare.

Se maschează intenționat faptul că profesia de polițist nu mai este deloc atractivă

Modul patetic în care personalul din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională este amăgit periodic cu acordarea unor firimituri din drepturile salariale restante care nu acoperă inflația de 14%, în timp ce puterea de cumpărare a scăzut sub nivelul salarial deținut înaintea aplicării Legii salarizării din 2017 a condus la înregistrarea unui val de demisii, ultimele fiind înregistrate inclusiv la nivelul inspectoratelor de poliție județene, care însă nu sunt evidențiate de factorii de conducere din MAI pentru a masca în mod intenționat faptul că profesia de polițist nu mai este deloc atractivă.

În aceste condiții, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare afiliate Federației Publisind și Blocului Național Sindical declanșează o nouă serie de proteste pentru aplicarea integrală a Legii-cadru privind salarizarea, cât și pentru recunoașterea complexității muncii care implică riscuri deosebite ce nu sunt compensate în mod corespunzător prin legislație.

Astfel, începând de miercuri, 17 august 2022, ora 12:00, organizația noastră împreună cu Sindicatul Polițiștilor de Penitenciare va protesta în fața Ministerului Muncii pentru susținerea aplicării Legii nr. 153/2017, act normativ ce a fost suspendat prin ordonanțe de urgență începând cu anul 2020.

Trebuie să înțelegem că de pe margine nu se poate schimba cursul destinului nostru, ci doar printr-o implicare activă și o participare masivă la protestele organizate vom putea determina factorii guvernamentali să-și îndrepte atenția asupra drepturilor noastre și să înțeleagă importanța muncii noastre pentru societate.

Viitorul ne aparține!”

Sursă foto principal: sindicateuropol.ro

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Stanciu spune:

    Câți protestatari au votat PSD-ul ? Nu acest psd prin fufele Carmen Dan și Viorica Dăncilă au aprobat stagnarea drepturilor bănești pe timp de doi ani și pe
    ,, termen nelimitat,, ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3