930×122 CAPRA 5

autostrada

Premieră în România. Argeș: Imagini spectaculoase cu primul tunel forat de pe autostradă

Premieră în România. Argeș: Imagini spectaculoase cu primul tunel forat de pe autostradă

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Au fost demarate deja primele foraje și lucrări la primul tunel forat de pe o autostradă din România!

Astfel, unul dintre cele mai lungi tuneluri va fi construit de firma austriacă PORR în cadrul autostrăzii Sibiu-Pitești.

Citiți și: Rar vezi așa ceva pe Autostradă! Șoferii nu au mai avut ce face

PORR lucrează deja de la începutul anului pe Secțiunea 4 a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, scrie Hotnews.ro., transmite profit.ro.

Lotul, de 9.861 kilometri, conține primul tunel ce va fi construit pe o autostradă din România și deja a intrat în execuție.

Premieră în România. Argeș: Imagini spectaculoase cu primul tunel forat de pe autostradă

,,În apropiere de Sibiu, tot pe A1, cele câteva sute de metri ale „tunelului” Săcel sunt cut&cover, adică avem mai mult un debleu (deal tăiat) cu acoperiș.

În schimb, cel forat prin dealul Momaia în apropiere de Curtea de Argeș va avea aproximativ 1,3 kilometri și se execută cu tehnologie NATM de o echipă internațională de profesioniști care lucrează 24/24, în schimburi”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

Potrivit Asociației Pro Infrastructura, lucrările la tunel ar putea fi finalizate în decembrie 2026, conform termenului contractual din acest moment, dacă terenul dificil nu va da prea mare bătăi de cap experților PORR.

Informații suplimentare, AICI.

Foto: profit.ro

Video: Asociația Pro Infrastructură

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3