Donaris 930 x 122

Gentea

Primăria Pitești minte prin omisiune. Cine plătește ca apa să nu mai ajungă pe drum?

Primăria Pitești minte prin omisiune. Cine plătește ca apa să nu mai ajungă pe drum?

Citiți și: Pitesti. De neînchipuit unde a montat camera video. Vecinii, furioși!

Acum două zile (6 ianuarie 2022), în publicația noastră, apărea un material în care semnalam opiniei publice faptul că, un cetățean din cartierul piteștean Găvana, de pe strada Schitului (este strada de la capătul liniei de autobuz nr. 19, cum mergem în sus către alte două străzi, Grigorești și Nicolae Labiș), deversa apa din curtea sa, direct pe șosea, printr-o  spărtură în bordură (vezi foto ⬇️).

Citiți și: Sprijin important pentru 10.000 de oameni!

Alte detalii cât și subiectul pe larg, AICI – Primăria lui Gentea, paralizată în fața unui piteștean certat cu legea.

După apariția articolului, care apropo, a fost citit până la această ora, când scriu aceste rânduri, de nu mai puțin de 9227 de oameni, semn că s-a bucurat de un interes major din partea cititorilor ePitești, am fost atenționat de un coleg din presă, director la o publicație online nouă pe piață piteșteană, că acum aproximativ 4 ani trăgea un semnal de alarmă în media (la acel moment lucra la un alt ziar din Pitești), pentru același lucru.

”Apă deversată în stradă și vecini disperați din cauza acestui fapt!”

Revenind în zilele noastre și la apariția (din nou!) a acestui subiect pe tapet, la o zi după ce am publicat articolul, ieri 7 ianuarie 2022, Primăria Pitești anunța pe pagina sa de Facebook următoarele:

Primarul Cristian Gentea s-a deplasat astăzi în stradă Schitului, la numărul 46, alături de reprezentanți ai Direcției Tehnice, ai societății Apă Canal 2000 S.A. și ai ADP Pitești, pentru a răspunde solicitării locatarului din imobil de a analiză și găsi o soluție tehnică unei situații neplăcute care trenează de mai mulți ani: apă pluvială se deversează prin curtea proprietății pe domeniul public.

Primarul a dispus că săptămâna viitoare, în funcție de condițiile meteorologice, să se execute, prin S.C. Apă Canal 2000 S.A., lucrarea de captare și dirijare a apelor pluviale în colectorul din axul principal. Astfel, domeniul public nu va mai fi afectat, în cazul ploilor sau al înghețului.”

CONCLUZII

Tragem niște concluzii de aici, și anume: Primăria Pitești, prin vocea scrisă a celui care se ocupă de comunicarea pe Facebook (o persoană abilitată și oficială ar trebui să fie, având în vedere că este cea mai importantă instituție din Pitești), transmite că, primarul Gentea s-a deplasat la adresa cu pricina și va rezolva situația în scurt timp, printr-o lucrare care va fi efectuată de societatea Apă Canal (societate din cadrul instituției), pentru ca apa să nu mai ajungă din curtea piteșteanului, pe sub pământ, printr-o țeavă, pe șosea sau pe domeniul public – așa cum se exprimă cei din Primărie.

REACȚIE RAPIDĂ

Ok! Foarte frumos! Primăria și primarul Gentea au reacționat imediat, la doar o zi distanță după ce ePitești publică această problemă, și spun că vor rezolva această chestiune.

Ce uită intenționat să transmită Primăria Pitești este că, timp de aproape două săptămâni, ultimele din anul trecut (2021), am încercat să luăm legătura cu dânșii, expunându-le problema și insistând pentru un punct de vedere oficial cu privire la acest aspect.

Dintr-o dată, după apariția materialului în presă, cetățeanul, care timp de mai bine de 4 ani nu a avut stres, acum, are (stres) și merge la Primărie să rezolve situația!

Va rog să citiți cu atenție ce am subliniat în print screen-ul postării Primăriei Pitești⬇️

MINCIUNĂ PRIN OMISIUNE

Revenind, Primăria Pitești MINTE PRIN OMISIUNE, care înseamnă (conform DEX):

”Minciună prin omisiune este acea minciună prin care se omit date importante, lăsând în mod deliberat o concepție greșită.”

Așadar, Primăria Pitești are impresia că toți ”înghițim”, ca pe gălușcă, ce transmit dânșii.

Și alte instituții din Argeș răspund apelurilor din societate și nu aruncă informații pe piață de genul ”la solicitarea cetățenilor”, și-și asumă că nu le pot ști pe toate mereu sau măcar răspund la telefon atunci când sunt sesizați și transmit un punct de vedere, spre exemplu:

În urmă apariție în spațiul public a unor informații, instituția X s-a autosesizat și a făcut, și a dres”.

Cred că era mai moral și mai decent față de oamenii care citesc în general presă și care au la dispoziție informația la un click distanță.

Încă ceva foarte important! Tot Primăria Pitești trebuie să răspundă la altă întrebare cu privire la același subiect:

Cine plătește lucrarea pentru ca apa să nu mai ajungă pe stradă? Societatea Apă Canal 2000 SA o să intervină, am înțeles, dar cine suportă cheltuielile și de ce?

Să înțeleg că orice piteștean care are o problemă de acest gen, va putea beneficia de aceeași rezolvare?

Weekend frumos în continuare!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3