SMART KIDS 930X122

adrian voica

PRIMARII DIN ARGEȘ, AVERTIZAȚI: NU PLĂTIȚI NAVETA? VĂ DĂM ÎN JUDECATĂ!

Primarii din Argeș, avertizați: Nu plătiți naveta? Vă dăm în judecată! Acesta este felul în care Adrian Voica, liderul Sindicatului Învățământ Preuniversitar Argeșean ”Muntenia”, tratează situația din comuna argeșeană Vedea, acolo unde profesorii nu și-ar fi primit banii de navetă din luna iunie a anului trecut.

Citiți și: Salarii mai mari pentru profesori. Câți bani și când intră în conturi

”Nu ar fi singura (n.r. – comuna Vedea), mai sunt… Țițești, Popești… Avem, însă, procese câștigate și o să trecem la executarea silită”, ne declară liderul sindical.

”Acum este o întreagă tevatură pentru că s-a creat o confuzie după Ordonanța 90 (n.r. – Ordonanța de Urgență 90/2017 cu privire la unele măsuri fiscal-bugetare), când plățile au trecut la Ministerul Educației, iar comunele – unitățile administrativ-teritoriale – cred că nu mai au nicio obligație financiară. Lucru care este fals, pentru că numai salariile vin pe filiera Ministerului Educației!

Citiți și: Profesorii vor fi pedepsiți aspru dacă fac aceste lucruri

Articolul 105 din Legea educației naționale spune clar că naveta se plătește din bugetele complementare, adică din banii proveniți de la bugetele locale. Văd că ar fi interpretări, zic eu eronate, în acest sens și primăriile cred că nu mai au nicio calitate. Nu! Sunt obligate în continuare să deconteze naveta cadrelor didactice”, precizează Adrian Voica pentru ePitești.

Liderul S.I.P.A. Muntenia afirmă că deja sunt localități acționate în instanță pentru că nu au decontat naveta profesorilor. Un exemplu, comuna Popești.

”O să-i dăm în judecată pe toți cei care nu plătesc naveta și vom câștiga procesele. Atât școala, cât și comuna vor fi acționate în judecată. De ce? Pentru că în cazul în care instanța dă hotătâre favorabilă, să poată trece la executare silită”, anunță Voica.

Vă reamintim că în urma sesizării pe care am primit-o de la mai multe cadre didactice care predau la Liceul Tehnologic din Vedea l-am contactat pe primarul localității, Niculae Dochinoiu.

Edilul ne-a declarat că nu a avut bani pentru decontarea navetei profesorilor. În schimb, salariile angajaților din Primărie s-au majorat! Există, însă, primari care, așa cum spune legea, decontează sumele necesare.

În următoarele zile, vă vom prezenta și punctul de vedere al inspectorului școalar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu, pe marginea acestui subiect.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3