New Profesional Consult 930 x 122

abuz sexual

Profesor arestat! A abuzat o fată de 13 ani în timpul meditațiilor

Profesor arestat! A abuzat o fată de 13 ani în timpul meditațiilor

Citiți și: Criminal în libertate! A omorât doi oameni, iar acum este de negăsit

Un profesor de matematică din Timișoara a fost arestat, fiind acuzat că a hărțuit o elevă de 13 ani în timpul meditațiilor.

Adolescenta ar fi fost atinsă în zone intime și la un pas să fie sărutată chiar de profesorul de matematică pe care părinții îl plăteau, notează Observatornews.ro.

Citiți și: Profesor arestat! A agresat sexual o elevă de 15 ani

Minora a fost cea care a povestit toate cele întâmplate mamei, iar femeia a făcut plângere la Poliție.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani este lector la Universitatea de Vest din Timișoara.

Luni seară, magistraţii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara au considerat că dascălul trebuie să-şi petreacă următoarele 30 de zile în arest.

Acum, lectorul universitar are dosar penal pentru corupere sexuală în formă continuată a unui minor.

Reacţia Universităţii din Timişoara

În urma incidentului și a deciziei instanței, Universitatea de Vest din Timișoara a transmis un punct de vedere.

„Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor și valorilor Universității de Vest din Timișoara, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi. Susținem în mod ferm demersul instituțiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanșat investigația instituțiilor de anchetă abilitate din Timișoara.

Cu referire la faptele reprobabile invocate, fără a nega prezumția de nevinovăție de care se bucură orice persoană acuzată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare împotriva sa, fără a influența în vreun fel urmărirea penală aflată în desfășurare, însă conștienți de rolul covârșitor pe care educația îl are, și anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timișoara se delimitează ferm, explicit și de îndată de astfel de comportamente.

Condamnăm categoric astfel de incidente și milităm permanent pentru un mediu sigur pentru fiecare persoană, în care abuzurile sau hărțuirea nu sunt tolerate. Orice comportament de acest tip contravine flagrant normelor și valorilor universității, aceasta urmărind întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi.

Universitatea de Vest din Timișoara va acționa în conformitate cu prevederile legale și regulamentare, inclusiv cu dispozițiile care reglementează etica universitară, așa cum a procedat în mod constant, și rămâne preocupată în a identifica soluții care să combată producerea unor asemenea situații în mediul academic”, a transmis Universitatea de Vest din Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Foto descriptiv: Fanatik.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache