Donaris 930 x 122

copii

Program flexibil pentru părinții cu copii până la 8 ani

Program flexibil pentru părinții cu copii până la 8 ani

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Părinţii care au copii cu vârsta de până la opt ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă.

Asta prevede un proiect adoptat de Senat. Salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru.

Citiți și: Acești salariați nu vor putea fi obligați la ture de noapte

Astfel, aceştia vor avea posibilitatea ca patru zile pe lună să presteze muncă la domiciliu.

Patru zile pe lună de muncă la domiciliu

La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 8 ani, beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă în condiţiile Legii 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, arată proiectul adoptat de către senatori.

Conform sursei citate, „în situaţia în care ambii părinţi sau reprezentanţi legali sau salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă”.

Detalii, AICI

Sursă foto: copilul.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3