New Profesional Consult 930 x 122

dacia

RARitate la RAR! Inspectorii, uluiți!

Surpriză majoră la RAR!

Citiți și: Exclusiv: Atenție, Uzina Dacia! Sute de oameni, afectați! Acum s-a decis!

Modelele clasice Dacia au devenit tot mai apreciate de pasionații de mașini din România, unele dintre ele având povești remarcabile în spate, conform Promotor.ro.

Recent, două exemplare în stare excelentă au ajuns la Registrul Auto Român (RAR), unde au fost admirate de inspectori.

Citiți și: A început producția pe platforma Dacia! Cel mai puternic motor!

În trecut, aceste mașini erau văzute ca niște „cai de povară” și, după 1990, multe dintre ele au fost casate.

Însă, ultimul deceniu a schimbat semnificativ percepția pasionaților auto asupra acestor vehicule, în special asupra modelelor clasice Dacia.

Tot mai multe mașini precum Dacia 1300, 1310, Sport și alte modele rare au fost restaurate de entuziaști care au investit timp și bani pentru a le readuce la forma de glorie.

Recent, două dintre cele mai cunoscute exemplare din scena Daciilor clasice din România au ajuns la Registrul Auto Român.

Aici au atras atenția inspectorilor.

Este vorba despre o Dacia 1410 Sport și o Dacia 2000, mașină despre care se spune că a fost folosită chiar de Nicolae Ceaușescu.

Surpriză majoră la RAR!

„Două dintre RARitățile industriei auto românești din perioada comunistă s-au întâlnit întâmplător la RAR Grivița: Dacia 2000 și Dacia 1410 Sport.

Nu știm ce amintiri au depănat cele două mașini ajunse la o vârstă venerabilă, dar ne imaginăm că modelul 2000 a încercat să impresioneze prin dotările mai avansate pe care le avea în anii ’80, în timp ce 1410 Sport rememora întâmplările din competițiile auto românești”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a RAR.

Dacia 2000, la bază un Renault 20, era destinată elitelor Partidului Comunist Român.

Dotările sale includeau geamuri electrice, transmisie automată, aer condiționat, servodirecție și un motor de 2,2 litri care producea 116 CP.

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Patraulea spune:

    Tot respectul pentru informatiile prezentate, DAR:
    Daca nu renuntati la publicitatea politica agresiva a unor formatiuni legionare vom renunta sa mai deschidem paginile Dvs.

  • Adrian Iancu spune:

    EXACT HAUR…🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90