930 x122 grota rece

farmacii

Razii de amploare în farmacii!

Razii de amploare în farmacii!

Citiți și: Acestea sunt antibioticele care pot fi eliberate din farmacie fără rețetă

Inspectorii au identificat în țară peste 500 de farmacii care eliberează medicamente care conțin oxicodonă și fentanyl.

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat controalele în unitățile autorizate să deruleze activități cu medicamente stupefiante și psihotrope.

Citiți și: Regulă strictă! Plan major pentru aceste afaceri

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, instituția, împreună cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR), continuă controalele în unitățile autorizate să deruleze activități cu medicamente stupefiante și psihotrope.

Razii de amploare în farmacii!

„Colaborarea cu instituțiile abilitate în desfășurarea anchetei referitoare la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de trafic sau consum ilicit de stupefiante este o prioritate a Ministerului Sănătății și a instituțiilor subordonate”, se arată în comunicat.

Verificările vor viza, de asemenea, supravegherea și controlul îndeplinirii procedurilor legale privind returnarea și distrugerea medicamentelor stupefiante și psihotrope care nu mai corespund din punct de vedere calitativ, cu termen de valabilitate expirat sau care provin de la pacienți ce nu le mai utilizează.

Ministerul Sănătății anunță că, în baza planului anual de inspecții, a demarat acțiuni de inspecție anterior anchetei în cauză și care vor continua în perioada următoare.

Detalii, AICI.

Sursă foto: formaremedicala.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3