NOR CURIER 930X122

Antibiotice

Schimbări în farmacii. Ce se întâmplă cu antibioticele

În viitor ar putea avea loc schimbări în farmacii, cauzate de reglementări privind vânzarea antibioticelor.

Citiți și: Acestea sunt antibioticele care pot fi eliberate din farmacie fără rețetă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că antibioticele s-ar putea să nu mai fie eliberate din farmacii nici cu rețetă simplă.

Motivul care stă la baza acestei schimbări vizează combaterea consumului de antibiotice după ureche.

Citiți și: Regulă strictă! Plan major pentru aceste afaceri

„Prescrierea de antibiotice trebuie să fie potrivită cu boala, în sensul că antibiotice de rezervă nu trebuie prescrise ca antibiotice de primă intenţie. (…) Eliberarea antibioticelor din farmacie trebuie făcută strict pe reţetă.

Ne gândim foarte serios să reglementăm astfel încât antibioticele să nu mai poată să fi eventual eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă.

Chiar dacă nu sunt compensate să aibă un regim de eliberare care să le facă mai greu accesibile publicului”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă, citat de observatornews.ro

În România, mai mult de un sfert din populaţie ia antibiotice pentru orice răceală, arată datele Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90