930×122 POSADA 5

anpc

Rechizitele, uniformele și ghiozdanele, luate la verificat de Protecția Consumatorului

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat acţiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor şi ghiozdanelor şcolare, odată cu începerea noului an şcolar, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

Citiți și: Decizie importantă pentru toți consumatorii!

ANPC sfătuiește cumpărătorii să fie atenți la achiziționarea articolelor pentru școală. Astfel, acestora le este recomandat să-și facă cumpărăturile din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care va fi nevoie în cazul depunerii unei reclamaţii.

De asemenea articolele de îmbrăcăminte care poartă numele unor mărci celebre trebuie examinate cu atenție, deoarece există riscul să fie contrafăcute.

Citiți și: Alte 8 bănci din România au fost amendate de ANPC

Și anii trecuți au avut loc astfel de controale, găsindu-se și nereguli.

În magazinele luate la verificat, comisarii ANPC au găsit blocuri de desen și caiete cu mai puține file decât cele declarate pe etichetă, seturi de markere colorate expirate, rechizite (carioci, pixuri, radiere) fără traducerea în limba română a elementelor de caracterizare, ghiozdane şcolare fără etichete care să conţină principalele elemente de identificare şi caracterizare, etc.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3