NOR CURIER 930X122

renovare locuinta

    Renovarea locuinței este o prioritate pentru români

    Așa cum spune proverbul, gospodarii își fac iarna car și vara sanie. Iar românii respectă tradiția, așa că, potrivit studiilor, a doua jumătate a acestui an va fi dedicată renovării a 5 din 10 locuințe din țară.

    Citiți și: Pitești: Un apartament de coșmar, transformat într-un colț de Paradis

    A doua parte a anului 2022 se anunţă a fi o perioadă de renovare în 5 din 10 locuinţe din România. Iar cei care caută apartamente de vânzare în Pitești sau în alte orașe sunt interesați de acest aspect.

    Studiul de piață Reveal Marketing Research

    Potrivit studiului  realizat de compania de cercetare de piață Reveal Marketing Research, românii declară că locuințele lor au nevoie de îmbunătățiri, atât în privinţa zugrăvelii cât mai ales a dotărilor tehnice.

    De asemenea, interesul românilor pentru renovarea locuinţelor este confirmat şi de statisticile Asociaţiei Europene de Prognoză în domeniul Construcţiilor pentru Europa de Est (EECFA).

    Zugrăvitul, în prim-plan

    Pe un plan general, rezultatele studiului arată că 53% dintre respondenţi intenționează să își renoveze locuința (înregistrând o scădere de 27% comparativ cu anul trecut). Dar o bună parte îşi îndreaptă atenţia către construcția propriei case (16%) în decursul acestui an.

    În privința tipului de lucrări cărora românii le acordă o atenție sporită renovării anul acesta, se numără, pe primul loc zugrăvitul (86%), schimbarea mobilei (49%), schimbarea obiectelor sanitare din baie si/sau bucătărie (47%), schimbarea sistemului de iluminare (36%) și schimbarea instalaţiei de apă, pe ultimul loc (28%).

    Cifrele arată, de asemenea, că 47% dintre români preferă să se ocupe de renovarea locuinţei singuri, 57% ar apela la un meseriaș (instalator) şi doar 19% ar chema o companie specializată.

    Cifre în scădere

    Comparativ cu rezultatele obținute anul trecut, se observă o scădere semnificativă a celor care vor să zugrăvească (scădere cu 4%), să își schimbe obiectele sanitare din baie și/sau bucătărie (scădere cu 25%) sau mobila (scădere cu 15%). Schimbarea instalației de apă se află în continuare pe un trend ascendent (creștere a interesului pentru acest tip de renovare cu un procent de 6%).

    58% din participanţii studiului Reveal Marketing Research au precizat că ţin cont de sfatul specialiștilor (constructor, arhitetct, etc.) atunci când aleg să cumpere un produs din categoria materialelor de construcţii.

    De asemenea, potrivit cercetării efectuate, cunoștințele și prietenii reprezintă o a două sursă de informare (47%). Totodată, se observă o deschidere semnificativă în ceea ce privește informațiilor preluate de pe site-urile magazinelor de materiale de construcții (40%).

    În ceea ce privește locul achiziției, 24% dintre respondenți optează pentru cumpărăturile online, rămânând astfel loiali acestui canal de cumpărare. Lanțurile fizice de magazine DIY (do-it-yourself) rămân însă locul preferat pentru cumpărături (83%), în timp ce 61% dintre respondenți preferă magazinele specializate.

    Pe unde se pierde căldura?

    Deși e vară, e cazul să te gândești la vremurile friguroase, mai ales în situația actuală, când prețurile la energie au explodat. Toți își doresc ca locuința să păstreze cât mai bine căldura (sau răcoarea).

    Un studiu realizat de E.ON arată că principalele surse de pierdere a căldurii din casă sunt pereții (35%), ferestrele + ușile (25%) și pardoseala (15%).

    Sfaturi de la specialiști

    Care sunt, așadar, sfaturile specialiștilor pentru a-ți optimiza atât confortul termic din locuință, cât și cheltuielile?

    Asigură-te că pereții sunt izolați corespunzător! Izolarea pereților se poate face atât din exterior, cât și din interior.

    Dacă te numeri printre cei care stau într-un imobil reabilitat termic, dar totuși ți se pare că locuința ta pierde căldura, e vremea să te orientezi spre izolarea pereților interiori. Un alt sfat ar fi să verifici cu atenție ferestrele și ușile, căci pe aici pot apărea pierderi de căldură de până la 30%.

    Faptul că fundația și plăcile de ciment se află chiar sub podea nu ajută deloc la păstrarea temperaturii din casă. O podea neizolată sau izolată necorespunzător poate duce la pierderea a 15-20% din căldură. Parchetul stratificat, parchetul din lemn masiv sau pardoselile din PVC sunt printre cele mai populare tipuri de pardoseli care, întreținute corespunzător, sunt termoizolante.

    Deşi primele două variante sunt soluții ceva mai costisitoare, cu siguranță, în timp, vei recupera investiția din costul mai mic al facturilor sau din faptul că vor rezista multă vreme.

    Răcoare fără poluare

    Noua serie de chillere (agregate de răcire) de mici dimensiuni, care funcționează atât în răcire, cât și în pompă de căldură, oferă capacități de răcire și încălzire de la 16 kW la 90 kW.

    Daikin accelerează cursa către zero emisii nete de carbon și susține reducerea impactului asupra mediului prin extinderea gamei Bluevolution cu noul R-32 Small Inverter Chiller.

    Tehnologia Inverter permite unităţilor Daikin să lucreze la capacitate parţială, ceea ce înseamnă reducerea consumul de energie, a costurilor de funcţionare şi a emisiilor de CO2 cu până la 25%

    Daniel Vasile, Managing Director Daikin România

    „Ca lider de industrie, ne asumăm responsabilitatea de a accelera transformarea durabilă a pieței HVAC-R prin furnizarea unui mediu interior sănătos și confortabil utilizând puterea aerului.

    Investim continuu în creşterea nivelurilor de confort, eficienţă energetică, control şi fiabilitate și lansăm un nou produs inovator care să le permită clienților noștri să contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

    Cu o cantitate de agent frigorific mai mică decât cea a unităților cu R-410A și un potențial de încălzire globală (GWP) mai scăzut, R-32 Small Inverter Chiller este o soluție ecologică. Este ușor de instalat și de întreținut și oferă o eficiență energetică remarcabilă”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

    Funcționarea silențioasă, conectivitatea avansată și modurile multiple de operare fac din noul R-32 Small Inverter Chiller o soluție ideală pentru o gamă largă de proiecte HVAC – de la aplicații rezidențiale până la cele industriale. În versiunea de răcire oferă în mod standard apă răcită de la 25 ˚°C până la -15 °C și funcționare la temperatura ambiantă de la -20 °C până la 45 °C.

    Noua serie se remarcă și prin capacitatea sa îmbunătățită de a se conecta la internet prin IoT (Internet of Things), iar o aplicație dedicată de configurare mobilă face punerea în funcțiune extrem de rapidă și ușoară.

    Soluțiile de control inteligent pentru noul chiller cu agent frigorific R-32 includ, de asemenea, monitorizare și control de la distanță bazat pe cloud Daikin on Site (DoS), care asigură un control complet al unităților prin monitorizare detaliată, depanare online a alarmelor și control de la distanță.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90