NOR CURIER 930X122

biserica ortodoxă

Romii vor să dea în judecată Biserica Ortodoxă

Romii vor să dea în judecată Biserica Ortodoxă, anunță Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, potrivit antena3.ro

Citiți și: Renunțarea la judecată în procesele civile

Astfel, Bisericii Ortodoxe Române urmează să i se intenteze un proces internațional prin care să i se ceară să recunoască implicarea în anii de robie a romilor și să adreseze scuze public acestei etnii.

Dorin Cioabă acuză că Patriarhia mușamalizează acest subiect de foarte mulți ani, iar acest lucru a dus și la pierderea mai multor proiecte cu fonduri norvegiene.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Acest subiect va fi dezbătut în cadrul Conferinței Romilor Europeni care va avea loc la Sibiu.

Credem noi că trebuie să se facă puțină lumină în situația aceasta. De 167 de ani de când romii au fost dezrobiți, Biserica Ortodoxă nu a făcut nimic și nu și-a cerut niciodată scuze public și tot mușamalizează acest subiect.

O să spunem în conferință și de ce.

Am cerut public și prin diverse proiecte, pentru că au fost o serie de proiecte cu fonduri elvețiene pe care ei le-au refuzat, pentru că n-au vrut să pună la dispoziție documente”, a declarat Dorin Cioabă, pentru Turnul Sfatului, potrivit antena3.ro

Sursă foto principal: antena3.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • legio spune:

    S dea in judecata Imperiul Otoman ca acestia i-au adus in Europa , nu s-a dus biserica si ia adus !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90