NOR CURIER 930X122

sorin grindeanu

S-a schimbat legea! Guvernul a făcut anunțul

Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, o serie de modificări la Legea achizițiilor publice.

Citiți și: Autostrada A1 Pitești-Sibiu: Progrese impresionante pe secțiunea 5

Vineri, 18 martie, după ședința de Guvern, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat setul de modificări aduse la legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor.

Acesta a afirmat faptul că aceste modificări erau absolut necesare, deoarece dezvoltarea infrastructurii din România a fost ținută în loc.

Citiți și: Argeș. O rută feroviară cu istorie aparte, ar putea fi redată circulației trenurilor

„Am modificat legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor. Aceste modificări aprobate erau necesare pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Până acum 80 la sută din timpul unui proiect era alocat birocrației. Rezilierea dura 2 ani.

Prin aceste măsuri au fost înlăturate motivele pentru întârzierea și blocarea proiectelor”, a declarat, vineri, Sorin Grindeanu, după şedinţa de Guvern.

Totodată, acesta a mai precizat faptul că aceste modificări vor face companiile să respecte termenele contractuale. Iar în acest sens, se vor elibera certificate de bună-purtare.

„Eliminăm șantajul anumitor companii care nu se mobilizează și nu respectă termenele contractuale. Se emit certificate de bună-purtare la 90 de zile”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

O altă modificare importantă este aceea că beneficiarii contractelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și CFR vor putea plăti direct sucontractorii și frunizorii.

„Beneficiarii contractelor, CNAIR, CFR vor putea să plătească în mod direct subcontractorii și furnizorii. Eliminăm mare parte din acele notificări depuse chiar de la începutul contractului”, a mai spus Grindeanu.

Foto descriptiv: Adevărul

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90