New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

S-a terminat cu petrecerile!

Normele legale actuale ce sancționează organizarea de petreceri private cu muzică tare vor fi aplicabile, din 13 ianuarie, și mediului urban, și celui rural, în egală măsură, în condițiile în care o decizie a Curții Constituționale a României (CCR), ce elimină sintagma „în mediu urban” din prevederile legate de amenzile aplicabile pentru petrecerile zgomotoase, a fost oficializată, anunță Avocatnet.ro.

Citiți și: Interzis la bloc! Amendă uriașă!

Mai exact, Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice stabilește că este contravenție „organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban”.

Constituția României prevede că dispozițiile din legile și ordonanțele în vigoare constatate ca fiind neconstituționale își încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curții în Monitorul Oficial.

Citiți și: Important! Vestea zilei privind rovinietele!

Asta înseamnă că, din 13 ianuarie, sintagma legată de mediul urban va fi eliminată din citatul din Legea 61/1991 prezentat la începutul articolului, iar amenzile pentru petrecerile zgomotoase vor putea fi aplicate indiferent de locul în care se petrec.

Legea 61/1991 prevede o amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei, sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, pentru cei care țin petreceri zgomotoase în mediul urban.

Foto descriptiv: Cluj24.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3