Eurial 930 x 122

balonare

4 SFATURI PENTRU PREVENIREA BALONĂRII

Deși în majoritatea cazurilor nu este o afecțiune gravă, balonarea provoacă o senzație neplăcută. Iată câteva metode simple prin care preveniţi această neplăcere.

Citiți și: FOTO: POLIȚIȘTI ÎN STAȚIILE CFR. CE AU VIZAT ACȚIUNILE DE AZI

Renunţaţi la guma de mestecat!

Guma de mestecat consumată frecvent produce balonare fiindcă stimulează activitatea intestinelor, „păcălite” că vor primi mâncare. Astfel, peristaltismul (mișcările spontane ale stomacului utilizate în procesul digestiei, care ajută la deplasarea alimentelor prin stomac și prin sfincterul piloric spre duoden) se produce în gol și sucurile digestive sunt secretate în exces.

Citiți și: STOP DROGURILOR!

Nu mâncaţi pe fugă!

Atunci când mâncaţi prea repede puteţi înghiţi o cantitate mai mare de aer. Pentru a evita balonarea trebuie să mestecaţi cu grijă şi să mâncaţi încet, astfel încât fiecare masă să dureze cel puţin 20 de minute. Evitaţi să staţi în picioare, să vă plimbaţi sau să priviţi la televizor în timp ce luaţi masa.

Atenţie la crudităţi!

Legumele proaspete precum conopida, varza, ridichiile, ceapa, usturoiul, brocoli, castraveţii şi sparanghelul sunt mai greu de digerat, din acest motiv unele persoane se balonează când le consumă.

Reduceţi stresul!

Pentru multe persoane stresul este un factor care predispune la balonare. Stresul poate duce la o sensibilitate mai mare a tubului digestiv şi la o toleranţă scăzută faţă de diferite alimente. Pe termen lung există riscul ca stresul să conducă la balonare cronică. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece
570×90 MAIA