New Profesional Consult 930 x 122

abonamente medicale

ABONAMENTELE MEDICALE ADUC SCUTIRE LA IMPOZIT

Abonamentele medicale aduc scutire la impozit. Angajații care au abonament la o clinică privată vor beneficia de o scutire la plata impozitului pe venit. Scutirea va fi în limita a 400 de euro pe an. Măsura, decisă de Guvern, va intra în vigoare pe 1 februarie 2017.

Citiți și: Ce trebuie să faci ca să plăteşti un impozit mai mic pe locuinţă

Din punct de vedere al angajatului, financiar, nu va fi un câştig mare. Consultanții fiscali estimează că angajatul va rămâne în buzunare cu un plus de 50 de euro pe an. Totuși, sunt bani cu care salariatul rămâne, iar pe de altă parte măsura va duce la scăderea presiunii pe sistemul medical de stat și la dezvoltarea mai rapidă a infrastructurii medicale private.

Pentru ca angajatul să beneficieze de această facilitate fiscală trebuie să îi prezinte angajatorului abonamentul pe care îl are la clinica privată, angajatorul urmând să opereze el ulterior deducerea de impozit din veniturile totale ale angajatului. Contravaloarea se va regăsi în salariu.

Citiți și: Acești români pot răsufla liniștiți! Noi pensii care scapă de impozitare

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90