930X122 MAIA

amalia nastase

AMALIA NĂSTASE A VENIT CU DARURI ÎN PITEȘTI: UN NOU INCUBATOR PENTRU MATERNITATE

Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgență din Pitești a fost asaltată astăzi de jurnalişti și de reprezentanţi ai organizaţiei „Salvaţi Copiii”. Motivul? Dotarea spitalului cu un incubator, o investiţie care se ridică la aproximativ 10.000 de euro.

Citiți și: Înfiorător! Copii abuzați sexual!

Banii au fost obţinuţi datorită generozității contribuabililor care au direcționat câte 2% din impozitul anual pe venit către această organizație, dar şi a donațiilor din partea unor companii și persoane fizice. Această secţie a fost dotată şi anul trecut, iar datorită unei astfel de aparaturi au fost ajutaţi să trăiască 96 de nou născuţi. La eveniment a fost prezentă și Amalia Năstase, fosta soţie a fostului mare tenismen Ilie Năstase, care a venit în Piteşti în calitate de ambasador al programului „Fiecare copil contează”. “Suntem mulţumiţi de rezultatele campaniei şi continuăm. Acest incubator salvează vieţi care altfel s-ar fi stins. În doi ani am salvat câteva sute de vieţi de copilaşi care nu ar fi trăit. Gândiţi-vă că acei copii vor ajunge mai târziu să ne conducă societatea.”, a spus Amalia Năstase.

“Orice aparatură este foarte importantă în medicină. În spatele unui medic se ascunde multă tehnologie şi nu putem să lucrăm mai ales în secolul 21 fără tehnologie. Cu atât mai mult în secţia de nou născuţi aparatele sunt foarte utile, iar incubatoarele pentru nou născuţii cu probleme, care nu îşi pot regla temperatura corpului, sunt vitale,”, a declarat, la rândul ei, Mihaela Vintilă, şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență din Pitești. În acest an alte 26 de secții de nou născuți vor fi dotate cu incubatoare. Până acum în întreaga țară această campanie a salvat 3.600 de nou născuţi. “Este nevoie în toată ţara de echipamente performante, moderne, pentru salvarea nou-născuţilor. România are o rată a mortalităţii mare, dublă faţă de media Uniunii Europene, iar Piteştiul are o mortalitate infantilă mai mare decât media pe ţară, 9, 7 la mie. De aceea este important să ajutăm acest spital, care are în grijă peste 350 de copii pe an care se nasc cu probleme. Este important să ajutăm aici cu echipamente pentru că în acest spital vin copii cu probleme aproape din tot judeţul.”, a precizat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizației „Salvaţi Copiii”.

Citiți și: APARATURĂ PENTRU SALVAREA COPIILOR NĂSCUȚI PREMATUR

Înainte de vizita de la spital Gabriela Alexandrescu și Amalia Năstase au participat la o conferință de presă la Consiliul Județean. Au fost prezenți și președintele interimar al CJ Argeș, Florin Tecău, și primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3