NOR CURIER 930X122

abuz

Înfiorător! Copii abuzați sexual!

Înfiorător! Copii abuzați sexual!

Citiți și: Argeș. Un tată acuzat de ceva ce nu poți gandi! Așa ceva este inacceptabil!

Organizația Salvați Copiii România a lansat un studiu privind abuzul sexual asupra copiilor.

Conform sursei citate, în anul 2021 au fost înregistrate 1.349 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor: 173 de băieți și 1.176 de fete.

Citiți și: Dosare penale pentru abuz asupra minorilor

Studiul național lansat de Salvați Copiii România arată că aproximativ 3% dintre părinți afirmă că, în ultimul an, copilul lor a fost victimă a abuzului sexual, în aproape două treimi dintre cazuri agresorul fiind o persoană necunoscută, iar 2,9% dintre adolescenți au declarat că au fost obligați să întrețină relații sexuale împotriva voinței lor.

502 abuzuri au avut loc în mediul urban și 847 în mediul rural. În 1.041 dintre cazuri s-a iniţiat urmărirea penală a agresorului, iar 865 cazuri au fost închise. În total, în anul 2021 s-au înregistrat 1.349 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare a copiilor, față de 1.045, înregistrate pe parcursul anului 2020.

Mai mult, din perspectiva protecției copiilor prin identificarea abuzurilor sexuale de către serviciile de asistență socială și serviciile medicale și sesizarea acestora către organele de urmărire penală, se observă o diferență uriașă între datele statistice cu privire la numărul mamelor minore sub 15 ani și numărul inculpaților trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor (art. 200, Cod penal).

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90