930×122 senatori-01 psd

Arges

capuse1_97128100

ARGEȘENI MUȘCAȚI DE CĂPUȘE

6 argeşeni sunt internaţi în spitale din ţară după ce au fost muşcaţi de căpuşe. 2 dintre ei au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, iar în cazul celorlalţi 4 pacienţi se aşteaptă rezultatele de la Institutul „Cantacuzino”, informează corespondentul MEDIAFAX.

Citiți și: Pitești. Tragedie la Spitalul de Pediatrie: A murit Maria Mocanu

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în acest sezon s-au prezentat la medic 6 argeşeni suspecţi de boala Lyme, boală care apare ca urmare a muşcăturii de căpuşe, iar la 2 pacienţi s-a confirmat diagnosticul.

Persoanele au ajuns la medic prezentând o roşeaţă pe piele în jurul zonei în care au fost muşcaţi de căpuşe. Acest simptom specific bolii poate fi asociat cu febră, dureri de cap, astenie și dureri musculare şi de articulaţii.

Citiți și: Exclusiv. Argeș: Momente uluitoare, terifiante! Un bărbat a fost luat pe sus de polițiști

Pacienţilor li s-au recoltat probe care au fost trimise pentru confirmare la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti. Primul caz de boală Lyme confirmat a fost la o femeie de 70 de ani din Piteşti, internată la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Celălalt caz confirmat este al unui bărbat de 44 de ani, tot din Piteşti, care a fost internat în Secţia Boli Infecţioase Adulţi de la Spitalul Judeţean de Urgență Argeş.

De asemenea, există suspiciuni de boală Lyme la un bărbat de 26 de ani din comuna Ungheni, la o adolescentă de 17 ani şi la o femeie de 45 de ani (ambele din Piteşti), persoane internate în Secţia Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean de Urgență Argeş, precum şi la un bărbat de 62 de ani din Tigveni, care este internat la Institutul „Matei Balş”.

Potrivit reprezentanţilor DSP Argeş, starea tuturor pacienţilor este bună. Pacienții nu prezintă complicaţii şi se află sub tratament cu antibiotice.

Tratamentul în cazul bolii Lyme durează 7 – 10 zile. Odată administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezintă niciun risc de a avea complicaţii. Netratată însă, boala poate provoca infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, putând să se ajungă chiar la deces, atrag atenţia medicii. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA