Donaris 930 x 122

cancer

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ: ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR DE FETE DIN ARGEȘ

Direcția de Sănătate Publică: În atenția părinților de fete din Argeș. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș aduce în atenția părinților solicitarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile referitoare la reevaluarea necesarului de vaccin HPV.

Citiți și: Piteşti: Investiţie pentru bolnavii de cancer

„Achiziția vaccinului HPV de către Ministerul Sănătății este în curs de efectuare, acesta fiind disponibil numai pentru fetele care la data solicitării se încadrează în grupa de vârstă 11-14 ani, motiv pentru care este necesară actualizarea cererilor către medicii de familie”, informează DSP Argeș.

„Pentru exprimarea opțiunii de vaccinare, precum și pentru actualizarea solicitărilor inițiale la medicii de familie, părinții fetelor din grupa de vârstă menționată și care rămân interesați de efectuarea vaccinarii HPV se vor adresa până pe 14 iunie 2019 la medicul de familie, de la care vor primi și detalii suplimentare”, potrivit sursei citate.

Citiți și: Bolnav de cancer, un tânăr angajat de la Dacia are nevoie de ajutor

În prezent, doar un produs este autorizat în acest sens în România pentru utilizare: GARDASIL 9.

Schema de vaccinare cu acest produs include 2 doze pentru persoanele la care vaccinarea este inițiată la vârste cuprinse între 11 și 14 ani și 3 doze pentru persoanele la care vaccinarea este inițiată la vârste de peste 14 ani.

„Vaccinarea HPV este o metodă importantă de prevenire a infecțiilor produse de diferitele tipuri de virusuri Papiloma Uman în sfera genitală a femeilor, infecții responsabile pentru declanșarea majorității tipurilor de cancer din sfera menționată”, precizează DSP Argeș.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441