NOR CURIER 930X122

bianca calancea

DOI ELEVI DE LA „BRĂTIANU” AU AJUTAT SPITALUL UNIVERSITAR BUCUREȘTI

Un echipament medical esenţial în diagnosticarea corectă și rapidă a bolilor hematologice a fost donat ieri de Asociaţia Română împotriva Leucemiei Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, spital condus de Cătălin Cîrstoiu, fiul fostului prefect de Argeș Ion Cîrstoiu.

Citiți și: „BRĂTIENII” BIANCA ȘI COSMIN VOR STRÂNGE BANI PENTRU EDUARD NONU

La eveniment au participat şi doi voluntari din Pitești, Bianca Calancea şi Cosmin Andrei Neacşu, elevi ai Colegiului Național „I.C. Brătianu”, despre care publicația noastră a scris și cu alte ocazii. Bianca și Cosmin sprijină campania de strângere de bani pentru dotarea secţiilor de specialite din spitalele din România.

“Am avut ocazia să întâlnesc alţi luptători și să cunosc alte poveşti uimitoare de viaţă. Gândurile cu care m-am întors acasă de la acest eveniment sunt aceleaşi: să continui să ajut oamenii şi să mă implic. Aceste activităţi înseamnă pentru mine bucurie şi speranţă, bucuria de a ajuta şi speranţa într-o lume mai bună. Totuşi, anul acesta va trebui să mai reduc din activităţi, având în vedere că urmează un an dificil, clasa a XII-a.”, ne spune Bianca Calancea.

Citiți și: ZI IMPORTANTĂ PENTRU ELEVA DE LA „BRĂTIANU” CARE FACE VOLUNTARIAT

“A fost o experienţă demnă de repetat chiar. M-am regăsit printre acei oameni. Sper ca pe viitor să ajung acolo nu ca voluntar, ci ca student. Am rămas plăcut surprins de gestul unui băiat care şi-a vândut din desene pentru această cauză. Are respectul meu și îi voi urma exemplul. Până la urmă, în viaţă trebuie să oferi ceea ce vrei să primeşti.”, ne declară, la rândul său, Cosmin.

Sufletul evenimentului de ieri de la Spitalul Universitar de Urgență din București a fost Monica Bunaciu, preşedinta Asociaţiei Române împotriva Leucemiei. În urmă cu ani ea a fost salvată de la moarte, iar ulterior, în anul 2006, a înființat această asociație alături de Iustina Mocanu.

Despre Bianca Calancea puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/social/eleva-la-bratianu-mesaj-emotionant-de-ziua-transplantului/, iar despre Cosmin Andrei Neacşu, aici: http://epitesti.ro/stiri/un-elev-de-la-bratianu-la-prima-expozitie-de-desen-vezi-galerie-foto/.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90