Eurial 930 x 122

aglomerație

DR. MARIUS PASCU: „URGENȚA ESTE PENTRU URGENȚE”

După aglomerația care a provocat astăzi tensiuni în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Pitești, medicul Marius Pascu explică de ce astfel de situații apar aproape zilnic și cum pot fi schimbate lucrurile, în condițiile în care UPU are doar câte trei medici de gardă.

Citiți și: Zona infernală din Pitești, acum!

„Ar putea să se schimbe adresabilitatea, să înțeleagă pacienții că nu urgența este singura soluție pentru multe patologii cronice. Urgența este pentru urgențe.

Citiți și: A venit Poliția la spital, în Argeș!

Oamenii nu mai vor să aștepte programări în ambulatoriu. Oamenii nu mai vor să se ducă la medicul de familie, pentru că li se pare că pierd timpul degeaba dacă nu le face investigații. Uneori li se pare dificil să aștepte sau investigațiile li se par costisitoare în cazul în care nu beneficiază de gratuitate și ajung aici”, declară pentru ePitești dr. Marius Pascu.

„Normal că va apărea un dezastru”

Tocmai ignorarea alternativelor face ca UPU să se aglomereze peste măsură, spune medicul.

„Urgența a devenit soluția de avarie, de la durerea de măsea sau un dop în ureche până la cazurile cele mai grave. Normal că în triaj vor fi și pacientul cu dop de cerumen, și cel căruia-i curge nasul, și pacientul care a călcat strâmb. Normal că va apărea un dezastru ca și densitate de prezentări.

Ce să facem? Încercăm să-i rezolvăm pe toți!”, explică dr. Marius Pascu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3