EcoMoto 930×122

bolnavi

NOI BOLNAVI CU HIV/SIDA ÎN ARGEŞ

Noi bolnavi cu HIV/SIDA în Argeş. Direcţia de Sănătate Publică informează că în anul 2016 în judeţul Argeş au fost confirmate prin analize specifice 14 noi cazuri de infecţie HIV, dintre care un caz al unei gravide.

Citiți și: Veste importantă pentru cei mai vulnerabili bolnavi!

Cea mai recentă statistică oficială arată că la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti (foto) sunt în evidenţă 170 de pacienţi cu infecţie HIV/SIDA, dintre care 162 de adulţi şi 8 copii.

În ceea ce priveşte o altă boală periculoasă, şi anume tuberculoza, în Argeş au fost luate anul trecut în evidenţă 420 de cazuri: 312 noi (!) şi 108 cu recidivă. Nu mai puţin de 7.176 de persoane au fost testate pentru această boală potenţial fatală (dacă nu este ţinută sub control şi tratată specific, plus că există risc mare de contaminare a altor persoane).

Citiți și: Autoritățile, anunț îngrijorător: Reîncepe coșmarul Covid-19!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3