930×122 CAPRA 5

spitalul mioveni

Operaţie în premieră la Spitalul Mioveni: Fracturile se rezolvă fără durere!

A fost marcată o nouă premieră la Spitalul Orășenesc Mioveni. De data aceasta, este vorba despre o operație de osteosinteză pentru o fractură de antebraț, nevindecată. Pe durata intervenţiei pacientul a fost treaz şi chiar a glumit cu medicii.

Citiți și: Se fac angajări la Spitalul Mioveni

Operaţia a fost realizată de către Cătălin Stoian (foto 1), medic specialist Ortopedie și Traumatologie și Tudor Mihai Constantin (foto 2), medic specialist ATI.

 

Citiți și: Alt medic tânăr de top la Spitalul din Mioveni!

 

Intervenția a fost realizată cu anestezie locoregională ecoghidată cu stimulator de nerv.

Potrivit medicului Tudor Mihai Constantin, anestezia locoregională de nervi periferici se realizează în secția de ATI, sub ghidaj ecografic, ceea ce înseamnă că blocul de nervi din zona intervenției, este localizat cu ajutorul ecografului, pentru ca anestezicul să fie injectat precis (în cazul nostru direct la nivelul umărului), astfel încât să anestezieze numai zona de intervenție. După injectarea substanței anestezice, se aşteaptă aproximativ 30-40 de minute pentru ca aceasta să-și facă efectul, iar ulterior, pacientul este dus în blocul operator.

Anesteziile de blocuri de nervi periferici sunt considerate printre cele mai moderne și mai sigure. În plus, datorită efectului prelungit, durerea post-operatorie resimțită în mod obișnuit după revenirea din anestezia generală nu există.

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3