Donaris 930 x 122

spitalul mioveni

Operaţie în premieră la Spitalul Mioveni: Fracturile se rezolvă fără durere!

A fost marcată o nouă premieră la Spitalul Orășenesc Mioveni. De data aceasta, este vorba despre o operație de osteosinteză pentru o fractură de antebraț, nevindecată. Pe durata intervenţiei pacientul a fost treaz şi chiar a glumit cu medicii.

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

Operaţia a fost realizată de către Cătălin Stoian (foto 1), medic specialist Ortopedie și Traumatologie și Tudor Mihai Constantin (foto 2), medic specialist ATI.

 

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

 

Intervenția a fost realizată cu anestezie locoregională ecoghidată cu stimulator de nerv.

Potrivit medicului Tudor Mihai Constantin, anestezia locoregională de nervi periferici se realizează în secția de ATI, sub ghidaj ecografic, ceea ce înseamnă că blocul de nervi din zona intervenției, este localizat cu ajutorul ecografului, pentru ca anestezicul să fie injectat precis (în cazul nostru direct la nivelul umărului), astfel încât să anestezieze numai zona de intervenție. După injectarea substanței anestezice, se aşteaptă aproximativ 30-40 de minute pentru ca aceasta să-și facă efectul, iar ulterior, pacientul este dus în blocul operator.

Anesteziile de blocuri de nervi periferici sunt considerate printre cele mai moderne și mai sigure. În plus, datorită efectului prelungit, durerea post-operatorie resimțită în mod obișnuit după revenirea din anestezia generală nu există.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90