- Publicat de: admin
- 30-12-2014, ora 11:50
- Sănătate
SOLUŢII NATURISTE PENTRU TRATAREA NEGILOR
Negii sunt o afecţiune a pielii nu atât de periculoasă, cât mai ales inestetică. Se manifestă sub forma unor tumori externe noncanceroase, care apar în special la nivelul mâinilor şi picioarelor și care provoacă deseori mâncărimi, fără a fi dureroşi. Ei apar din cauza unui virus numit papilomă, care afectează stratul exterior tegumentar şi care intră în organism prin intermediul leziunilor tegumentare, oricât de superficiale ar fi acestea. Tocmai de aceea negii se pot lua de la o persoană la alta şi se pot transmite şi prin folosirea în comun a diverselor produse de igienă corporală, precum prosoape, periuţe de dinţi sau lame de ras.
Citiți și: Operațiune importantă în Pitești. Se întâmplă în zonele verziPentru tratarea negilor puteţi apela atât la metode naturiste (care nu elimină, însă, virusul din corp), cât şi la metode de natură medicală (care au în primul rând rolul de a combate virusul ce cauzează negii).
Tratamente naturiste
Citiți și: SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CARTIERELE PITEȘTIULUI-Se tamponează negii cu suc proaspăt de rostopască sau cu tinctură de rostopască de 2-3 ori pe zi. Tratamentul durează patru săptămâni, timp în care negii se vor usca şi vor cădea.
-Compresele cu suc de păpădie sau cu decoct de pelin (50 de grame la un pahar cu apă) sunt şi ele foarte eficiente în îndepărtarea negilor
-Un alt tratament care se aplică direct pe negi este cel făcut din seminţe de busuioc, pisate şi amestecate cu unt din lapte de vacă
-Poate fi folosită şi tinctura obţinută prin macerarea lăstarilor de tuia şi ienupărul în vodcă, în raport de 1:5. Durata macerării este de trei săptămâni, iar cu tinctura obţinută negii se ung de 2 ori pe zi. Tratamentul este urmat timp de maxim 5 săptămâni. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)