930×122 CAPRA 5

COD RUTIER

Schimbare importantă a Codului Rutier! Luminile de întâlnire, obligatorii peste tot!

Schimbare importantă a Codului Rutier! Luminile de întâlnire, obligatorii peste tot!

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Șoferii vor avea obligația de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice, nu doar pe autostrăzi sau drumuri naționale europene, prevede un proiect legislativ analizat de Profit.ro și avizat în comisiile de specialitate ale deputaților.

Proiectul merge la votul final în Parlament.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Acum, conducătorii auto au obligația să foloseasca luminile de întâlnire sau pe cele de zi doar pe autostrăzi pe drumurile expres și pe cele naționale europene (E).

”În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”, mai prevede proiectul.

Nerespectarea acestei obligații va atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Sorin spune:

    Am observat ca daca ploua e ceata amurg unii care sunt prea multi nu prea o folosesc cred ca e tehnica de camuflare impreuna cu lipsa semnalizarii cred ca se fac nevazuti in trafic

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90