Donaris 930 x 122

conducere

Schimbare importantă privind permisul de conducere!

Schimbare importantă privind permisul de conducere!

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune modificarea legislației rutiere în sensul simplificării procedurii de restituire a permisului de conducere suspendat.

Situația prevăzută este cea în care prezența unor substanțe psihoactive, detectate la testarea preliminară, nu este confirmată de analiza ulterioară a probelor de sânge recoltate.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Totodată, proiectul aduce schimbări pentru șoferii cu permise obținute în străinătate.

Schimbare importantă privind permisul de conducere!

MAI a lansat spre dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care să modifice Codul Rutier (OUG 195/2002).

Una dintre schimbările avansate privește modalitatea de restituire a permisului de conducere în condițiile în care a fost reținut ca urmare a constatării preliminare a faptului că șoferul a consumat substanțe psihoactive.

În prezent, permisul de conducere reținut poate fi restituit în baza soluției de clasare dispuse în faza urmăririi penale.

MAI propune ca permisul să fie restituit titularului în baza rezultatului analizei mostrelor biologice, renunțându-se la procedura greoaie care făcea ca restituirea permisului în astfel de cazuri să dureze foarte mult.

Citește și: Atenție, piteșteni! Se închide!

O altă modificare propusă vizează posibilitatea persoanelor care nu au reședință sau domiciliu în România să înmatriculeze provizoriu un vehicul, dacă scopul este acela de a fi înmatriculat în altă țară.

În prezent, această operațiune este permisă exclusiv persoanelor care au reședința sau domiciliul în România.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3