EcoMoto 930×122

polițe RCA

Schimbări importante pentru șoferii din România! Apar mai multe variante de RCA

După falimentul firmei City Insurance, care era liderul pieței asigurărilor și care acoperea aproape jumătate din vânzările de asigurări RCA, societățile locale rămase în piață fac față cu greu.

Citiți și: Au înscenat accidente și au fentat firme de asigurări cu 80.000 de €

Astfel, în acest context apare o veste extrem de importantă pentru șoferii din România, care se pare că vor beneficia de mai multe variante de RCA.

România a devenit foarte interesantă de o nouă strategie care permite unor companii din afară să activeze prin intermediul brokerilor locali, prin metoda „pașaportului european”.

Citiți și: Preț modificat la polițele RCA!

Una dintre aceste societăți este Sirius International, care face parte dintr-un grup înregistrat în Suedia, aflat sub controlul unui reasigurator cu sediul în Bermuda.

Compania și-a anunțat deja intenția de a fi inclusă pe piața din România în baza „pașaportului european”.

Acest document conferă dreptul oricărei societăți înregistrate într-o țară a Uniunii Europene să activeze în orice altă țară UE în baza unei simple notificări ori prin înființarea unei sucursale, după caz, potrivit Economica.net.

Societatea Sirius International se află la început pașilor care trebuie urmați pentru a veni în România, însă precedentul a fost creat deja în numeroase alte state ale UE, conform aceleiași surse.

De asemenea, principalul interes anunțat de societate ar fi zona de asigurări de garanții, rămasă disponibilă în urma falimentului City Insurance.

Important de menționat este faptul că și alți asiguratori RCA se află într-o etapă avansată pentru intrarea pe piața din România, prin parteneriate cu brokeri locali. Unul dintre aceștia este o companie francezo-americană, ce a a înregistrat o cotă de peste 10% din vânzări, aflându-se în topul RCA.

Subiectul pe larg, AICI.

Sursă: Economica.net

Foto descriptiv: Playtech.ro

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Pletea spune:

    De ce vin toți în România ,sunt legile mai permisive și pot fi încălcate?

  • Rareș spune:

    În acest caz, cred că este vorba doar de un simplu interes economic. Și ne-ar prinde bine în situația de față. Tot mai bine de cât asociațiile de asigurări vestice care au cauzat această criză în primis.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90