Donaris 930 x 122

polițe

Se întâmplă cu polițele RCA de la 1 iulie! Peste 8 milioane de șoferi afectați

Se întâmplă cu polițele RCA de la 1 iulie! Peste 8 milioane de șoferi afectați

Citiți și: Au înscenat accidente și au fentat firme de asigurări cu 80.000 de €

Începând cu 1 iulie, prețurile pentru asigurarea RCA vor crește semnificativ, afectând peste 8 milioane de șoferi din România.

Dacă Guvernul nu va prelungi plafonarea actuală, se estimează o majorare a tarifelor cu 25-30%, scrie dailybusiness.ro.

Citiți și: Preț modificat la polițele RCA!

Nu doar carburanții se vor scumpi din cauza majorării accizelor, ci și asigurările RCA.

Plafonarea actuală a prețurilor RCA, care a fost stabilită la sfârșitul lunii martie pentru o perioadă de trei luni, expiră pe 30 iunie.

Deși există posibilitatea ca această măsură să fie prelungită, Guvernul nu a luat încă o decizie.

Brokerii de asigurări susțin că aceste creșteri sunt artificiale, deoarece RCA-ul s-a scumpit chiar și cu plafonarea în vigoare.

În prezent, un șofer de 30 de ani, care conduce o mașină de până la 1.500 cmc, plătește între 1.700 și 2.900 de lei pentru o asigurare RCA, față de 1.400 de lei în 2023.

Se întâmplă cu polițele RCA de la 1 iulie! Peste 8 milioane de șoferi afectați

Ultima plafonare a tarifelor RCA a fost implementată pe 11 aprilie 2023 printr-o Hotărâre de Guvern.

Plafonarea a stabilit prețurile maxime la nivelul din 28 februarie 2023 pentru fiecare companie de asigurări și categorie de șoferi.

Această măsură a fost adoptată în baza Legii Concurenței și a fost valabilă pentru trei luni.

Legea permite prelungirea acestei plafonări, dar nu specifică un număr limitat de prelungiri.

Dacă plafonarea nu va fi prelungită, majoritatea șoferilor vor resimți o creștere considerabilă a costurilor pentru asigurările auto obligatorii.

În acest context, un șofer de 30 de ani cu o mașină de până la 1.500 cmc ar putea plăti mult mai mult pentru RCA, cu prețuri ce variază acum între 1.700 și 2.900 de lei.

În timp ce Guvernul încă nu a decis dacă va prelungi plafonarea, șoferii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru creșterea costurilor.

Cu mai puțin de două săptămâni până la expirarea măsurii actuale, rămâne de văzut dacă autoritățile vor interveni pentru a menține stabilitatea prețurilor pe piața asigurărilor RCA.

Dacă Guvernul nu va prelungi plafonarea, impactul financiar asupra celor peste 8 milioane de șoferi din România va fi semnificativ.

Foto: Descriptiv

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3