Donaris 930 x 122

polițe RCA

Veste proastă pentru șoferi. Piața RCA, schimbare majoră

Veste proastă pentru șoferi. Piața RCA, schimbare majoră

Citiți și: Au înscenat accidente și au fentat firme de asigurări cu 80.000 de €

Piața RCA, lovită de falimente în ultimii ani, va aduce o schimbare majoră!

Potrivit Antena3, Ministrul Finanțelor a pregătit un proiect pentru modificarea asigurării obligatorii de răspundere auto pentru prejudicii aduse terților prin accidente de vehicule, acesta având ca inițiator Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Citiți și: Argeș: Un nou accident cu victime, ACUM!

Din păcate pentru șoferi, proiectul va ajunge rapid la Guvern.

Noul proiect are foarte multe prevederi controversate, care pot destabiliza piața asigurărilor.

Din acest motiv, rămâne de văzut daca va fi sau nu aprobat de Guvern.

O schimbare radicală prevăzută de proiect privește relația asigurător-persoană prejudiciată-service auto, care va pune șoferii într-o poziție lipsită de apărare.

Veste proastă pentru șoferi. Piața RCA, schimbare majoră

Altă prevedere a proiectului vizează includerea la plata polițelor a tuturor vehiculelor autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 de km/h.

Schimbarea vine odată cu înmulțirea accidentelor, în ultima perioada, în care sunt implicate trotinete și biciclete electrice.

Efectul acestei prevederi va fi majorarea considerabilă de plătitori RCA.

O altă posibilitate ar fi apariția polițelor de asigurare cu valabilitate scurtă, pe stil englezesc, cu valabilitate de câteva zile sau chiar câteva ore.

Legislația actuală prevede faptul că valabilitatea polițelor RCA este de 1-12 luni, cu multiplu de o lună.

În noua legislație însă, se specifică doar că asigurările auto pot fi eliberate de o perioadă de maximum 12 luni, fără alte specificații.

Totodată, potrivit noului proiect, despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate, notează sursa citată.

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90