930×122 CAPRA 5

terenuri

Schimbări importante privind tranzacțiile imobiliare

Schimbări privind tranzacțiile imobiliare

Citiți și: Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România!

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a votat pentru raportul de adoptare a unui proiect ce vizează schimbarea legislației privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan.

Proiectul dorește să clarifice cadrul legal existent, în condițiile în care, în practică, au apărut numeroase probleme și interpretări.

Astfel, una dintre modificări vizează situația terenurilor compuse dintr-o suprafață aflată în intravilan, cu categoria de folosință curți, construcții și o suprafață în extravilan, cu destinația agricolă.

Citiți și: Obligație nouă pentru toți proprietarii!

Este o situație des întâlnită în mediul rural.

Astfel s-a decis scoaterea acestor terenuri de sub incidența legii, dacă terenul respectiv este cuprins în același număr cadastral.

Schimbări privind tranzacțiile imobiliare

„Terenurile agricole situate în intravilan care formează un singur imobil, identificat printr-un singur număr cadastral, compuse parțial dintr-o suprafață majoritară aflata în intravilan, cu categoria de folosință curți, construcții și parțial în extravilan, cu destinația agricolă, nu intră sub incidența prezentei reglementări”, este varianta propusă în Comisia pentru Agricultură.

Prin punerea în aplicare a dispozițiilor legislației actuale, au fost create premisele unor blocaje la încheierea actelor translative de proprietate având ca obiect terenurile agricole sitate în extravilan.

Amintim că, potrivit legislației în vigoare, tranzacțiile cu terenuri în extravilanul localităților sunt supuse unor condiții mai stricte.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv/storia.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Mirela spune:

    Schimbările legislative recente în domeniul tranzacțiilor imobiliare sunt un pas necesar pentru clarificarea și simplificarea procesului. Sper ca aceste ajustări să faciliteze tranzacțiile imobiliare și să reducă birocrația, beneficiind atât vânzătorii cât și cumpărătorii.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90