EcoMoto 930×122

ambrozie

Obligație nouă pentru toți proprietarii!

Obligație nouă pentru toți proprietarii!

Citiți și: Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică actul normativ privind combaterea buruienii ambrozia.

Acesta stabilește, între altele, ca proprietarii sau deținătorii de terenuri să efectueze, până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment, lucrări de smulgere sau erbicidare a acestei plante, precum și posibilitatea ca autoritățile locale să poată realiza aceste lucrări pe cheltuiala celor care aveau această obligație.

Citiți și: Investiții importante la trei școli din Pitești!

Actul normativ promulgat de către șeful statului are ca obiect de reglementare modificarea și completarea art. 1 din Legea nr. 62/2018.

Astfel, prin legea promulgată este urmărită ajustarea termenelor în care proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația efectuării lucrărilor de întreținere a terenurilor, raportat la perioadele de răsărire si înflorire a buruienii ambrozia.

Obligație nouă pentru toți proprietarii!

Citește și: Scutire de la plata chiriei!

De asemenea, este preconizată instituirea, pe de-o parte, a posibilității de realizare a respectivelor lucrări de către autoritățile administrației publice locale, la solicitarea și pe cheltuiala persoanelor în sarcina cărora este stabilită această obligație, iar pe de altă parte, a posibilității realizării acestor lucrări de către respectivele autorități, în cazul în care subiecții obligației legale nu o îndeplinesc de bună voie.

Citește și: Ședință de urgență la Primăria Mioveni!

Actul normativ instituie „posibilitatea de realizare a respectivelor lucrări de către autoritățile administrației publice locale, la solicitarea și pe cheltuiala persoanelor în sarcina cărora este stabilită această obligație.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90