New Profesional Consult 930 x 122

ambrozie

Măsuri mai drastice pentru acești proprietari

Măsuri mai drastice pentru cei care nu distrug ambrozia de pe terenurile deținute

Citiți și: O taxă importantă s-a redus!

Printr-o propunere legislativă recentă, mai mulți parlamentari vor să le dea autorităților posibilitatea să intre, inclusiv cu concursul instanței, pe terenurile celor care, deși avertizați anterior, nu au luat măsuri pentru distrugerea ambroziei.

Dacă propunerea va trece de votul decisiv, la Camera Deputaților, proprietarii ori deținătorii terenurilor vor putea inclusiv să ceară ajutorul autorităților locale pentru ca acestea, pe banii celor dintâi, să efectueze lucrările necesare pentru îndepărtarea acestei buruieni ce provoacă alergii puternice.

Citiți și: Investiții importante la trei școli din Pitești!

Un avantaj cuprins de propunere, dacă va ajunge să devină lege, e că deținătorii de terenuri vor putea să le ceară ajutorul autorităților locale pentru curățarea terenurilor infestate de ambrozie – desigur, pe cheltuiala proprietarului sau deținătorului. „Modalitatea de plată a contravalorii prestaţiilor serviciilor de curăţare a terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se stabileşte de către autorităţile administraţiei publice locale”, prevede propunerea de la Senat.

În oglindă, dacă au trecut cele 15 zile de la avertisment și ambrozia e tot acolo, autoritățile locale vor putea să intre pe terenurile infestate și să efectueze lucrările necesare pentru îndepărtarea ei. Dacă autorităților nu li se permite accesul, în sensul că proprietarul/deținătorul refuză, autoritățile vor cere concursul instanței de judecată.

Proprietarii sau alți deținători de terenuri sunt obligați, potrivit Legii nr. 62/2018, să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia.

Detalii, AICI – Propunere: Măsuri mai drastice pentru cei care nu distrug ambrozia de pe terenurile deținute

Foto principal: descriptiv/ Sursă: timpolis.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90