930 x122 grota rece

permis de conducere

Schimbări majore în Codul Rutier! Se anulează permisul acestor șoferi

Schimbări majore în Codul Rutier! Se anulează permisul acestor șoferi

Citiți și: Toți șoferii din România vor fi obligați să plătească!

Șoferii pot rămâne fără permis, conform noilor modificări din Codul Rutier.

Potrivit noului Cod Rutier există mai multe situații în care permisul de conducere poate fi suspendat.

Citiți și: Șoferi, atenție mare! Se întâmplă azi în trafic, pe mai multe drumuri

Se pare că legislația în vigoare prevede și cazuri în care dreptul de a conduce este revocat, potrivit dailybusiness.ro.

Anularea permisului auto poate fi hotărâtă doar de instanțele de judecată și autoritățile competente.

De cele mai multe ori, această decizie vine în urma săvârșirii unei infracțiuni deosebit de grave de către șofer.

Intervenția autorităților are rolul de a sancționa acțiunile șoferilor care au pus în pericol siguranța cetățenilor.

Schimbări majore în Codul Rutier! Se anulează permisul acestor șoferi

Care sunt infracțiunile care pot fi sancționate cu anularea permisului de conducere:

– nerespectarea regulilor de circulație;

– conducerea unui vehicul sub influența alcoolului;

– conducerea unui vehicul fără permisului de conducere corespunzător categoriei;

– conducerea unui vehicul care nu are drept de circulație în România, etc.

Pe lângă aceste situații, șoferii trebuie să știe că există anumite afecțiuni de sănătate din cauza cărora pot rămâne fără permis.

Totuși, legea din țara noastră nu prevede nicio situație în care permisul de conducere poate fi reținut sau anulat în cazul în care posesorul acestuia nu a mai condus mașină de foarte mult timp.

Șoferii trebuie să țină totuși cont că permisul de conducere trebuie reînnoit o dată la 10 ani.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Elena manole spune:

    lăsăm drogați sa conducă, lăsăm în pace pe cei ce conduc fără permis sau sub influenta alcoolului. Când zic lăsăm în pace ma refer la faptul ca nu sunt sancționați atunci când au comis fapta și mai trec vreo 2-3 ani pana se ia o măsură și aia cu suspendare. Legile sunt date pentru noi cei corecți , făceți-vă treaba cum trebuie pentru a fi respectate legile

  • Braneanu spune:

    Așa este dragilor tristul adevăr,legile sunt făcute pentru cei care sunt corecți în trafic,și văd că mai nou locurile pentru Handicap sunt penteu cei sănătoși. Dar nu nu vede nimeni.

  • ENACHE PEYRACHE spune:

    Locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități sunt on continuare ocupate de cei care nu au dreptul, ba chiar unii le folosesc ca locuri de parcare permanente in cartiere sau pe langa biserici, piete, dar sunt si cazuri recente in Constanta unde au fost desfiintate locuri si nu au mai fost alocate altele in locul lor. Mai grav este ca politia locala trece pe langa aceste locuri si nici nu-i intereseaza cine ocupa aceste locuri ilegal. Degeaba exista specificatia pentru aceste locuri, degeaba este lrgislatie de sanctionare, daca cei indrituiti a lua masuri se fac ca nu vad. Numai daca s-ar face controale zilnic, s-ar face multe constatari care s-ar solda cu ridicarea masinilor parcate ilegal si s-ar aplica sanctiuni contraventionale, numai asa se v-a produce si o educare a celor in cauza, dar si a celorlalti. Cine trebuie sa faca aceste constatari, daca dai telefon la Politia locala si ti se raspunde”, cautati Politia locala de circulatie”, in loc sa anunte ei de la ofiterul de serviciu care a raspuns la telefon. Asta e situatia cu aceste locuri si probabil asa se intampla in toata tara.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90