Donaris 930 x 122

covid

Școlile rămân deschise și peste pragul de 6 la mie

Update, ora 16.20: În urmă cu puțin timp, s-a hotărât oficial, școlile vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care se trecea în online fiind eliminat. 

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Suspendare activității fizice se face în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală.

De asemenea, se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Știrea inițială, ora 16.10 – Școli deschise peste pragul de 6 la mie?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se află în discuții posibilitatea ca școlile să rămână deschise și după pragul de 6 la mie.

O decizie în acest sens se va lua până vineri, după ce vor avea loc discuții cu specialiști din sectorul medical.

Ministrul Educației a prezentat, într-o intervenție la postul de televiziune Digi.24, cele două variante de funcționare a unităților de învățământ, luate în calcul, în contextul în care rata de infectare depășește pragul de 6 la mia de locuitori.

„Prima variantă se referă la păstrarea regulilor actuale: cu ziua de referință vineri, cu situația în care, dacă o localitate trece de 6 la mie, toate școlile din localitate să intre în online, dar grădinițele și creșele rămân deschise

Varianta doi se referă la posibile decuplări de rata de incidență a funcționării  școlilor, pe modelul funcționării grădinițelor, care nu depinde de rata de incidență, unde activitatea se suspendă dacă apar cazuri în grădiniță sau într-o clasă”, a declarat ministrul.

ȘCOLILE SE ÎNCHID ULTIMELE

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că, în Europa, școlile se închid ultimele.

Dacă se va opta pentru prima variantă, modul de funcționare al unităților de învățământ se va stabili la interval de o săptămână, referință fiind ziua de vineri.

Dacă se va opta pentru a doua variantă, activitatea fizică va fi suspendată doar la constatarea unor cazuri de infectare. Astfel, modul de funcționare al școlilor nu va mai depinde de rata de infectare a localităților sau județelor.

Conform acestui scenariu, activitatea fizică în școli va funcționa chiar dacă rata de incidența va trece de 6 la mie. În acest fel, copiii sănătoși ar putea continua să învețe în clase și doar cei care se infectează să treacă în online.

Chiar dacă foarte multe clase au deja activitatea suspendată și foarte multe orașe și localități din țară sunt aproape de pragul de 6 la mie, Sorin Cîmpeanu a declarat, tot într-o intervenție pentru Digi24, că România nu este pregătită pentru școala online.

Foto: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Parinte de copil spune:

    Deja sunt multe clase suspendate, chiar daca copiii au purtat masti si au respectat conditiile aberante pentru varsta lor: sa nu vorbeasca intre ei, sa nu ceara o guma, sa nu aiba pauze normale de 10 minute, sa nu aiba acces parintii in scoli, sa nu se joace in curtea scolii, sa nu aiba timp sa mearga la toaleta. Ce vreti de la copii? Nu realizati ca acest mod de a le impune respectarea unor reguli aberante pentru varsta copilariei este de fapt un abuz? Poate un copil sa se concentreze stand 5-6 ore cu masca pe nas? Eu am vazut ca in institutiile publice functionarii nu poarta masca pe nas. Ce parere aveti, daca voi care sunteti adulti nu puteti respecta regulile, copiii trebuie sa poata?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3