New Profesional Consult 930 x 122

asfaltare

Scufundaţi în noroaie, piteştenii de pe strada Ion Angelescu fac apel la autorităţi

O cititoare ePiteşti ne-a trimis la redacţie mai multe imagini, în baza cărora solicită măsuri ale autorităţilor locale. Fotografiile au fost realizate pe strada Prof. Ion Angelescu din municipiu, o mai „veche cunoştinţă” a primarilor şi consilierilor, încă de pe vremea lui Pendiuc.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Acum şase-şapte ani, drumul respectiv era complet neasfaltat, iar de-o parte şi de cealaltă abia ce începeau să se contureze noi imobile care contrastau puternic cu starea carosabilului – un drum de căruţe (FOTO), ce să mai…

 

Citiți și: Se întâmplă în Argeș! ”Multă vreme am crezut că modernizarea acestui drum este misiune imposibilă!”

 

Interesant este că de-a lungul străzii au fost „trase” toate utilităţile (apă, canalizare, curent, gaz, chiar şi internet prin fibră). Din acest motiv, zona s-a dezvoltat şi acum puteţi vedea căsuţe şi vile de peste 100.000 de euro (unele, adevărate palate) care se întind până în marginea câmpului de lângă cartierul Tancodrom.

În ceea ce priveşte problema asfaltării, am aflat că au existat mai multe litigii privind limitele de proprietate. Mai exact, anumiţi proprietari de terenuri aveau acte prin care dovedeau că sunt în posesia unor suprafeţe ce includ şi porţiuni din strada respectivă, motiv pentru care autorităţile nu au putut executa lucrări aşa cum ar fi fost normal.

 

 

Cu o parte dintre aceşti proprietari, municipalitatea s-a înţeles – cu alţii, nu. Cert este că, la momentul actual, strada este asfaltată parţial, anumite porţiuni fiind acoperite doar cu pietriş, în vreme ce altele sunt „definite” de pământul răscolit, cu gropi şi şanţuri făcute de vehicule. Când plouă abundent, se formează o mocirlă cum nu vă puteţi imagina că poate exista într-un oraş.

 

 

Ei bine, se poate. În toamna anului trecut, mai exact în campania electorală, locuitorii de pe „Ion Angelescu” au fost anunţaţi prin diverse voci că strada va fi asfaltată în totalitate. Ulterior, proiectul a fost menţionat şi oficial, pe site-ul primăriei.

„Conform devizului, valoarea totală estimată a lucrărilor este de 2.106.611 lei, inclusiv TVA. Lucrările vor începe după ce vor fi parcurse toate etapele de achiziție publică prevăzute de legislația în vigoare”, sunt informaţiile furnizate în luna decembrie a anului trecut.

Până vor fi parcurse toate aceste etape, oamenii care şi-au construit sau au cumpărat case pe strada Ion Angelescu trebuie să facă faţă noroaielor care înghit drumul, singurele arme fiind maşinile cu garda la sol înaltă sau cizmele de cauciuc.

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3