930×122 CUMPANA 5

greva

Se anunță mari proteste în stradă: „Blocăm sistemul! Nu ne provocați”

Se anunță mari proteste în stradă: „Blocăm sistemul! Nu ne provocați”

Citiți și: Argeș. Șeful de post și subalterna care s-au iubit în sediul Poliției, decizie neașteptată

Sindicaliștii din Poliție anunță că ies în stradă. Sunt nemulțumiri din cauza salarizării, dar și a vârstei de pensionare.

Iată motivele pentru care au decis să protesteze:

Citiți și: Delir! Mașină de Poliție parcată pe „zebră”! Agenții, la shaorma cu de toate și gogoși!

-situația existentă în țară generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților, care au produs și întreținut o nemaiîntâlnită degringoladă legislativă,

-zvonuri publice legate de așa-zisa ”specialitate” a pensiilor  ocupationale ( militare),  salarizare precară în Apărare,Ordine Publică și Securitate Națională

-nerespectarea cadrului legislativ și a etapelor de aplicare a Legii 153/2017

Se anunță mari proteste în stradă: „Blocăm sistemul! Nu ne provocați”

„SNPPC va declanșa într-o primă etapă proteste în stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest în vederea îndeplinirii următoarelor obiective care își pun amprenta inclusiv pe deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/loc, pe 30.05.2023 urmând să debuteze examinarile medicale care, cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă.

Astfel, în urma consultării celor 74 de  organizații SNPPC din țară ( poliție, poliție de frontieră și poliție imigrări), SNPPC  a luat decizia organizării de mișcări sindicale având 2 revendicări principale:

-Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 01.07.2023.

-Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu  suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat și nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaților”.

Într-o primă fază, protestele vor avea loc la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului  Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00 urmând să fie extinse la Guvern, Comisia Europeană (sediul din București) și Camera Deputaților.

„După aceste prime proteste, în funcție de evoluția situației le vom intensifica, putând ajunge chiar la blocarea sistemului.

Atragem atenția guvernanților că, în cazul în care  solicitările noastre nu vor fi  soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului.

AVEM SOLUȚII SĂ BLOCĂM SISTEMUL! NU NE PROVOCAȚI!”, transmite SNPPC printr-un comunicat de presă.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Donaris 570×90