NOR CURIER 930X122

electrocasnice

Se propune mărirea garanției produselor de la 2 la 5 ani

Guvernul propune mărirea garanției de conformitate de la 2 la 5 ani

Citiți și: GRATUIT la ESD Pitești! Beneficiază de promoția lunii iulie

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică două proiecte de Ordonanțe de Urgență (OUG) care implementează două directive europene care afectează inclusiv comerțul electronic și care clarifică (dar și lărgesc) aspectele legate de garanții (atât de conformitate, cât și cea comercială) pentru produse, dar și pentru produse și servicii digitale, anunță Juridice.ro.

Principala modificare care ar trebui să fie de fapt explicată mai clar și discutată este creșterea duratei garanției legale de conformitate de la 2 la 5 ani în cazul bunurilor vândute (la fel e si la servicii digitale), iar a prezumției în care consumatorul nu trebuie să dovedească neconformitate crește de la 1 an (cât propune directiva) la 2 ani.

Citiți și: Se dă startul! Fiți pe fază!

Dacă se adoptă acest termen, va însemna practic o presiune suplimentară pentru toți vânzătorii (online și offline) de produse care vor trebui pe de o parte să-și planifice resursele prin care să poate oferi această garanție o perioadă mult mai lungă, iar pe de altă parte sa modifice informările adecvate și procesele de păstrare a datelor personale conform GDPR pentru a păstra dateLE personale minim 5 ani din momentul vânzării.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3