930×122 CAPRA 5

electrocasnice

SCAPI DE MAŞINA DE SPĂLAT RUGINITĂ ŞI ÎŢI IEI LAPTOP NOU

Începând cu data de 15 decembrie a.c., cei interesați să-și înlocuiască electrocasnicele vechi, cu consum mare de energie electrică, cu unele noi vor putea cere bani de la stat pentru asta, prin programul „Rabla pentru electrocasnice”.

Citiți și: Vrei să îți cumperi o mașină? Lovitură puternică

Ca o noutate, ediția din acest a programului va permite achiziționarea, pe lângă televizoare, mașini de spălat sau frigidere, și de aspiratoare, tablete sau laptopuri.

Potrivit ghidului de finanțare, voucherele vor putea fi folosite pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Citiți și: Dacia rupe TOP-urile

Mai exact, după cum apare și în ordinul Ministerului Mediului, sumele pe care le vor primi cei intresați să-și înlocuiască electrocasnicele sunt: 500 de lei – pentru laptopuri 400 de lei – pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiență energetică cel puțin A++, televizoare cu eficiență energetică cel puțin A și uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 300 de lei – pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și tablete; 200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Înscrierea celor interesați în programul Rabla pentru electrocasnice se va face online, prin accesarea aplicației gestionate de Administrația Fondului pentru Mediu și transmiterea următoarelor informații:

-datele de identificare (nume, prenume, localitate, județ și CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirării acestuia;

-număr de telefon mobil valid;

-declarația pe propria răspundere potrivit căreia nu înregistrează obligații de plată restante la bugetul de stat şi bugetul local;

-acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informațiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligațiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situații şi statistici;

-tipul de aparat electric care se achiziționează, precum şi declarația pe propria răspundere prin care se obligă să predea unul uzat, în momentul achiziționării.

După ce se vor transmite aceste date către AFM, solicitantul va primi, tot prin intermediul aplicației, un voucher electronic cu o valabilitate de 15 zile. Apoi, cel de-al treilea și ultim pas ce va trebui făcut pentru utilizarea banilor primiți de la autorități este ca cel ce a obținut voucherul să meargă la un magazin acceptat în program, unde va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și-l va achiziționa pe cel nou.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3