930×122 CAPRA 5

masini

Cei ce vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei, fără să cumpere una nouă

Cei ce vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei, fără să cumpere una nouă

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Cel puțin 3.000 de lei vor primi, începând din iulie, în cadrul unui nou program Rabla, persoanele care vor casa o mașină mai veche de 15 ani, bani pe care îi vor putea cheltui după bunul plac, adică nu vor fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o nouă mașină, potrivit Ministerului Mediului, conform Avocatnet.ro.

În cadrul noului program Rabla, casarea unei mașini mai vechi de 15 ani va aduce cel puțin 3.000 de lei proprietarului, acesta nefiind obligat să folosească banii pentru a cumpăra o mașină nouă, ci va putea să-i folosească după bunul plac.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Acest program va porni pe 1 iulie.

Cele două programe existente deja prin care se pot cere bani de la stat pentru cumpărarea de mașini noi, Rabla Clasic și Rabla Plus, vor avea o nouă sesiune de înscrieri, ce va începe într-o săptămână.

Anul acesta, la casarea unei mașini, în cazul programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 6.000 de lei (pentru două mașini casate, prima este de 9.000 de lei), în timp ce, în cazul programului Rabla Plus, ecotichetul are valoarea de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice sau pe hidrogen (54.000 în cazul casării a două mașini) și 26.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini hibride (29.000 pentru casarea a două mașini).

Foto principal: descriptiv

Sursă: Avocatnet.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3