NOR CURIER 930X122

psd

Simona Bucura-Oprescu: „Se va putea interveni împotriva urșilor agresivi și în extravilan”

Simona Bucura-Oprescu: „Se va putea interveni împotriva urșilor agresivi și în extravilan”

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Pas important făcut astăzi de Parlament pentru cetățenii din comunitățile afectate de atacurile de urs, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Astfel, Proiectul de lege nr.333/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora a fost adoptat în Camera Deputaților, for decizional, cu 232 de voturi pentru și 30 de voturi împotrivă.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

„Totodată, în forma aprobată există câteva noutăți esențiale pentru eficientizarea acestei Ordonanțe:

– De acum se va putea efectua atât în intravilan, cât și în extravilan 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑎 𝑖𝑚𝑒𝑑𝑖𝑎𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠̧𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑏𝑎𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑡𝑎𝑐𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑥𝑒𝑚𝑝𝑙𝑎𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑠 𝑏𝑟𝑢𝑛 𝑎𝑠𝑢𝑝𝑟𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠̧𝑖 𝑏𝑢𝑛𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟𝑎.

– 𝐷𝑢𝑟𝑎𝑡𝑎 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚𝑎̆ 𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝟐𝟒 𝑑𝑒 𝑜𝑟𝑒. 𝐷𝑎𝑐𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑛𝑢 𝑠𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒𝑙𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑖̂𝑛 𝑡𝑜𝑡𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑒 𝑣𝑎 𝑖̂𝑛𝑐ℎ𝑖𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑙𝑒𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑠𝑒𝑚𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑎𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡.

– 𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑎𝑙𝑢𝑛𝑔𝑎𝑟𝑒𝑎, 𝑟𝑒𝑙𝑜𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑜𝑟𝑖 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑎𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖̂𝑚𝑝𝑢𝑠̦𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑒𝑥𝑒𝑚𝑝𝑙𝑎𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑠, 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑎𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑡𝑒𝑟𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑖̂𝑛𝑐ℎ𝑒𝑖𝑎 𝑢𝑛 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎̆𝑟𝑖 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑚𝑎𝑛𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆/𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑒 𝑖𝑚𝑒𝑑𝑖𝑎𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑏𝑎𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑡𝑎𝑐𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑥𝑒𝑚𝑝𝑙𝑎𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑠 𝑏𝑟𝑢𝑛 𝑐𝑢 𝑢𝑛 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟 𝑎𝑙 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖/𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑖𝑛𝑒𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐/𝑐𝑖𝑛𝑒𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝑟𝑎𝑧𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑎𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑡𝑒𝑟𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑢 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑒𝑔𝑖𝑠𝑙𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑎𝑐ℎ𝑖𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑒.

Proiectul de Lege a primit un raport comun de adoptare din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, al cărei președinte sunt, alături de Comisia pentru agricultură, de Comisia pentru apărare și de Comisia pentru mediu.

Localitățile din nordul Argeșului, județ pe care îl reprezint în Camera Deputaților, sunt printre cele mai afectate în ultimii ani de atacurile de urs, iar teama cu care trăiesc oamenii este greu de imaginat.

Și pentru ei, acum această lege există!”, transmite Simona Bucura-Oprescu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90