Donaris 930 x 122

avertisment poliție

SMS-ul care te lasă fără bani în cont. Poliția avertizează

În aceste zile circulă masiv o tentativă de fraudă prin SMS.

Citiți și: Aveți grijă! Este o nouă înșelătorie!

Mai mulți utilizatori au primit mesaje prin care li se promitea o ofertă de angajare cu un salariu tentant, de la 50 de euro până la 2000 de euro. Pentru a accepta ”oferta de muncă”, persoana care a primit un asemenea mesaj trebuia să ia legătura cu un cont de telegram asociat unui număr de telefon.

Salut! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/cu normă întreagă. Salariul zilnic este de 50€ – 2000 €, vă rugăm să contactați Telegram pentru a accepta munca…”.

Citiți și: Alertă de securitate! Atenție la mesajele primite!

Cei care se lasă tentați de o astfel de ofertă și răspund SMS-ului primit riscă să rămână fără bani în cont, adică să le fie furate datele personale, dar şi cele bancare.

Din cauza numărului mare de astfel de mesaje transmise românilor, Poliția a reacționat, transmițând un avertisment:

Inventivitatea celor care vor să ne fure datele și banii poate fi combătută doar prin atenția și prudența noastră!

Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă!

Foto principal: descriptiv/ Sursă: cancan.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90