Kaia 930 x 120

arpechim

AZI E MITING ÎN PITEȘTI! PRIMA DE MURĂTURI SCOATE IAR OAMENII ÎN STRADĂ!

Astăzi, cu începere de la ora 16, în Piața Primăriei Pitești va avea loc o acțiune de protest. Acțiunea este anunțată de organizația neguvernamentală “Justiție până la capăt” (ONG al foștilor angajați de la Arpechim Pitești).

Citiți și: Ieri o glorie, azi o epavă. Soarta cruntă a platformei Arpechim: se vinde pe bucăți

„ONG Justiție până la capăt organizează pe data de 17.03.2014, orele 16, în fața Primăriei Pitești, un marș de protest împotriva Justiției și a companiei multinaționale petroliere OMV. Angajații au fost trimiși în șomaj fără respectarea contractelor de muncă inițiale și au fost târâți în justiție, obligați să restituie drepturi bănești câștigate cu sudoarea frunții și a sănătății lor. Suntem obligați să ne căutăm dreptatea în afara țării, ceea ce va produce iarăși un prejudiciu în plus imaginii Justiției. Alăturați-vă cauzei noastre, care ne privește pe toți cei cinstiți!”, scrie în anunțul postat pe rețeaua de socializare Facebook. Astfel de acțiuni de stradă au mai avut loc, însă fără rezultate până acum.

Amintim că justiția a stabilit ca foștii salariați de la Arpechim să returneze companiei banii primiți pe o perioadă de câțiva ani ca prime (inclusiv așa numita primă de murături), sume mari pentru un om de rând. Oamenii reclamă că nu au de unde să plătească și spun că justiția le-a făcut o mare nedreptate pentru că primele respective erau prevăzute în contractul colectiv de muncă. Cu câțiva ani în urmă platforma Arpechim se afla în întregime în proprietatea OMV Petrom. Ulterior partea petrochimică a fost preluată de combinatul vâlcean Oltchim. În prezent la OMV Petrom mai este, dar nefuncțională, în stare de conservare, rafinăria. Rafinărie pe care statul român vrea să o răscumpere în perspectiva apropiatei privatizări la pachet a Oltchimului și Arpechimului. (Foto: Facebook Justiție până la capăt)

Citiți și: Super-tranzacție OMV Petrom, analizată de Consiliul Concurenței

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3